WTA
Σάκκαρη: "Συνηθίζω όλο και περισσότερο το χορτάρι"

 
Σάκκαρη: "Συνηθίζω όλο και περισσότερο το χορτάρι"
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 13:48

Το γρασίδι ποτέ δεν ήταν το φόρτε της Μαρίας Σάκκαρη, όμως αυτή την εβδομάδα αποδεικνύει πως μπορεί να τα πάει πολύ καλά και σ' αυτή την επιφάνεια, με τις εμφανίσεις της στο Βερολίνο.

Η Σάκκαρη έκανε πιθανότατα τον καλύτερο αγώνα της στη φετινή σεζόν του γρασιδιού σήμερα και επιβλήθηκε της Daria Kasatkina με 6-0, 6-3, για να μπει στα ημιτελικά του bett1open στο Βερολίνο.

"Στο 1ο σετ ήμουν κοντά στο τέλειο. Ήμουν πολύ πειθαρχημένη στην επιλογή των χτυπημάτων μου, ήμουν πολύ πειθαρχημένη με το παιχνίδι μου γενικά, έπαιξα με θάρρος και έκανα το παιχνίδι μου", είπε η Σάκκαρη, η οποία τελείωσε το ματς με 27 winners, αμέσως μετά τη νίκη της στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Steffi Graf Stadion.

Για την Kasatkina, την οποία κέρδισε για 1η φορά στην 5η τους συνάντηση, η Μαρία είπε: "Είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, για κάποιο λόγο βρίσκεται εδώ πολλά χρόνια, παρόλο που είναι ακόμα πολύ νέα. Προφανώς πάντα δυσκολευόμουν όταν έπαιζα εναντίον της, αλλά σήμερα ήμουν πολύ αποφασιστική, είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου τι έπρεπε να κάνω και πήγα γι' αυτό."

Όσο για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στο Βερολίνο: "Θα συγκεντρωθώ στον επόμενο αγώνα μου τώρα. Πιστεύω πως τα χορτάρινα γήπεδα ταιριάζουν στο παιχνίδι μου, γιατί έχω βελτιώσει πολύ το σερβίς μου και είμαι πολύ καλή στην κίνηση, που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο σ' αυτή την επιφάνεια. Δεν βλέπω κάποιο λόγο γιατί να μην τα πάω καλά σ' αυτή την επιφάνεια και αρχίζω να τη συνηθίζω όλο και περισσότερο, εξοικειώνομαι καλύτερα σ' αυτή και απολαμβάνω το τουρνουά και το Βερολίνο μέχρι τώρα."

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο μια εκ των Belinda Bencic και Veronika Kudermetova, για την ημιτελική φάση του τουρνουά του Βερολίνου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots