WTA
H Bencic άφησε εκτός τελικού τη Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 15:16

H Belinda Bencic και η Μαρία Σάκκαρη μονομάχησαν για 3 ώρες σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Steffi Graf Stadion, με την Ελβετίδα να έχει τον τελευταίο λόγο και να φτάνει στην πολύ δύσκολη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου.

Μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης, η Belinda Bencic ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σετ και κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη με 6-7 (6), 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του bett1open στο Βερολίνο.

Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δυο παίκτριες να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τις 3 ώρες του αγώνα. Η Σάκκαρη πέτυχε 9 άσους, αλλά έκανε και 8 διπλά λάθη, ενώ ήρθε αντιμέτωπη 19 φορές με break points και κατάφερε να σβήσει τα 15 από αυτά.

Πολύ καλή στα κρίσιμα σημεία από τη γραμμή του σερβίς ήταν και η Bencic, η οποία κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε συνολικά στο ματς. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο τελείωσε το παιχνίδι με 37 winners, 9 περισσότερους από τη Σάκκαρη.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, η Bencic όμως έκανε το break back μετά από 7 break points και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ έκανε και 2ο break στη σειρά για να περάσει μπροστά με 3-2.

Η Σάκκαρη έμεινε ψύχραιμη, ισοφάρισε σε 3-3 και έσβησε νέο break point της Ελβετίδας για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 4-3. Στο 11ο game έσβησε κι άλλο break point η Μαρία, που πέρασε μπροστά με 6-5. Τελικά το σετ πήγε σε tie-break και παρόλο που έχασε ένα προβάδισμα με 4-1 και αντιμετώπισε set point στο 5-6, η Σάκκαρη κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει, για να πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στον ημιτελικό, μετά από ένα σετ 72 λεπτών.

H Bencic αντιμετώπισε break points με το καλημέρα στο 2ο σετ, ανέτρεψε όμως το 15-40 για να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 1ο game. Αυτά ήταν τα μόνα break points που αντιμετώπισε σε όλο το σετ η Ελβετίδα, η οποία έφερε σε θέση πίεσης τη Σάκκαρη στο 10ο game, όταν η Ελληνίδα σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ. Η Μαρία έσβησε 4 set points, αλλά η Bencic είχε και 5η ευκαιρία και τελικά έκανε το μεγάλο break, για το 6-4.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 3ο σετ, στο οποίο όμως η Σάκκαρη είχε ευκαιρίες για να κερδίσει. Στο 5ο game συγκεκριμένα η Ελληνίδα "άγγιξε" το break, η Bencic όμως ανταποκρίθηκε στο 2-2, 15-40 με μεγάλα συνεχόμενα σερβίς, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 3-2.

Στο 7ο game αντιμετώπισε ακόμα ένα break point η Bencic, η οποία το έσβησε και αυτό για να πάρει νέο προβάδισμα με 4-3. Και αφού απέφυγε το break σε 4 περιπτώσεις συνολικά σ' αυτό το σετ, η Bencic πέρασε μπροστά με 5-4 χάρη σε ένα love service game και μετέφερε ξανά όλη την πίεση στους ώμους της Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε αντιμέτωπη με διπλό match point στο 4-5, 15-40. Κατάφερε να επανέλθει στο game και να ισοφαρίσει σε 40-40, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία σε game point για το 5-5 και ήρθε αντιμέτωπη με νέο match point. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και η Bencic, που τελείωσε το ματς με ένα smash από το φιλέ, έπεσε στο έδαφος πανηγυρίζοντας την πολύ μεγάλη νίκη της και την πρόκριση στον τελικό.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη Σάκκαρη, που για 1η φορά στην καριέρα της έφτασε σε ημιτελικό σε διοργάνωση στο γρασίδι και μάλιστα ήταν πολύ κοντά και στην πρόκριση στον τελικό. Αν η Ons Jabeur δεν κατακτήσει το τουρνουά, η Σάκκαρη θα επιστρέψει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αν το κατακτήσει θα κερδίσει μια θέση για το Νο.5.

Η Bencic από την πλευρά της προκρίθηκε στον 15ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει αύριο τον 7ο τίτλο της στο tour (6-8), 2ο στο γρασίδι και 1ο από το μακρινό 2015, όταν είχε κατακτήσει το τουρνουά του Ίστμπουρν.

Η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει θα γίνει γνωστή όταν ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός, που θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας (NovaSports 6HD), μεταξύ της Ons Jabeur και της Coco Gauff. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots