WTA
Ξανά στο Top 5 η Σάκκαρη, στο No.3 η Jabeur

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 11:52

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο ρεκόρ για την Ons Jabeur, που ανέβηκε στο Νο.3 του κόσμου.

Μόνο μια εβδομάδα έμεινε εκτός Top 5 η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επέστρεψε σήμερα στην κορυφαία 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση για να βρεθεί ξανά στο Νο.5.

Μια θέση κέρδισε και η Ons Jabeur, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο 500άρι του Βερολίνου και έγινε η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, η οποία έχει μια διαφορά μεγαλύτερη των 4.000 βαθμών από τη 2η Anett Kontaveit. Την τριάδα κλείνει η Jabeur, ενώ στο Νο.4 είναι η Paula Badosa και στο Νο.5 η Σάκκαρη.

Στην 6η θέση υποχώρησε η Aryna Sabalenka, στο Νο.7 βρίσκεται η Karolina Pliskova και στο Νο.8 η Danielle Collins, που κέρδισε μια θέση και ισοφάρισε το career high της. Στο Νο.9 είναι η Jessica Pegula και το Top 10 συμπληρώνει η Garbine Muguruza.

Για ακόμα μια εβδομάδα βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ η Coco Gauff, η οποία κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.12 του κόσμου. Η Jelena Ostapenko κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14.

Την πρώτη της είσοσο στο Top 30 πραγματοποίησε η Beatriz Haddad Maia, η οποία κατέκτησε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Μπέρμιγχαμ και κέρδισε άλλες 3 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.29.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots