WTA
Αλλάζει προπονητή η Osaka

 
Αλλάζει προπονητή η Osaka
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 7:32

Οι δρόμοι της Naomi Osaka με τον Wim Fissette χωρίζουν, με τον Βέλγο να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με την κάτοχο 4 Grand Slam τίτλων.

"Ήταν προνόμιο να είμαι προπονητής της Naomi από το 2019 και να τη βλέπω να μετατρέπεται στην πρωταθλήτρια που είναι σήμερα", έγραψε ο Fissette στη δημοσίευσή του στα social media.

"Έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά να αγαπήσει το παιχνίδι και υψώνει τη φωνή της γι' αυτά που πιστεύει. Ήταν εκπληκτικό να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Σ' ευχαριστώ και σου εύχομαι τα καλύτερα. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wim Fissette (@fissettewim)

Ο Fissette είναι ένας από τους πιο έμπειρους και πλέον από τους πιο περιζήτητους "ελεύθερους" προπονητές στο tour. Στο παρελθόν έχει δουλέψει ακόμα με τις Kim Clijsters, Victoria Azarenka, Simona Halep και Angelique Kerber, μεταξύ άλλων.

Η συνεργασία του με την Osaka ξεκίνησε το 2020 και μαζί του η Osaka κέρδισε 2 Grand Slams τίτλους, το US Open το 2020 και το Australian Open το 2021.

Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για την Osaka, που έχει υποχωρήσει στο Νο.85 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας πάντως ένα πολύ καλό τουρνουά σ' αυτό το διάστημα, για να φτάσει μέχρι τον τελικό στο Miami Open, όπου ηττήθηκε από την Iga Swiatek.

Από τον Μάιο, μετά την ήττα της στον 1ο γύρο του Roland Garros από την Amanda Anisimova, η Osaka έχει μείνει εκτός με τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε δυο εβδομάδες, στο τουρνουά του Σαν Χοσέ. Εκεί θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για την αμερικανική hard court season, που είναι από τις αγαπημένες της περιόδους της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots