WTA
Τρομερή Garcia, κέρδισε τον τίτλο στη Βαρσοβία (vid)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Mathias Schulz/WTA
tn team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 19:17

Τον 2ο τίτλο της στον τελευταίο μήνα κατέκτησε η Caroline Garcia και 9ο συνολικά στην καριέρα της, ολοκληρώνοντας την απίθανη εβδομάδα της στη Βαρσοβία με μια άνετη νίκη επί της Ana Bogdan.

Τον 9ο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Caroline Garcia, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Βαρσοβία, μετά την επιβλητική νίκη της με 6-4, 6-1 επί της Ana Bogdan στον τελικό του BNP Paribas Poland Open.

Η 28χρονη Γαλλίδα βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 9-3, ενώ αυτός ήταν ο 2ος τίτλος της στις 5 τελευταίες εβδομάδες, αφού τον προηγούμενο μήνα είχε κατακτήσει και το Bad Homburg Open στην ομώνυμη γερμανική πόλη, στο γρασίδι.

Ήταν μια απίθανη εβδομάδα για την Garcia, που έχασε μόνο ένα σετ και αυτό από την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek. Θυμίζουμε πως την Παρασκευή "άλωσε" τη Βαρσοβία, κερδίζοντας την 21χρονη Πολωνή με 6-1, 1-6, 6-4, στην πρώτη ήττα της Swiatek για φέτος στο χώμα (18-1).

Η Garcia είχε κερδίσει νωρίτερα στο τουρνουά τις Misaki Doi με 7-5, 6-4 και Elisabetta Cocciaretto με 6-3, 7-5, ενώ μετά τη Swiatek έχασε μόνο 8 games, επικρατώντας της Jasmine Paolini στα ημιτελικά με 6-1, 6-2 και της Bogdan στον τελικό με 6-4, 6-1.

Στο 1ο σετ η Γαλλίδα είχε προηγηθεί με 3-0 και με 5-2, αλλά η Bogdan μείωσε σε 5-4. Όχι απλά δεν πτοήθηκε η Garcia, αλλά έκανε το break για να πάρει το 1ο σετ με 6-4 και στο 2ο σετ έχασε μόλις ένα game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 81 μόλις λεπτά.

Με τον 9ο τίτλο της καριέρας της, η Garcia θα κερδίσει 13 θέσεις αύριο και θα ανεβεί στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως παλιότερα έχει βρεθεί μέχρι και στο Νο.4 του κόσμου.

Η Bogdan από την πλευρά της, η οποία έπαιξε για 1η φορά σε έναν τελικό στο WTA Tour, θα αφήσει πίσω της 33 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.75 του κόσμου, πλησιάζοντας το career high της, που είναι το Νο.59.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots