WTA
Το όνειρο συνεχίζεται για την Haddad Maia (vid)

 
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 - 3:51

Στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της προκρίθηκε η Beatriz Haddad Maia, η οποία απέκλεισε και την Karolina Pliskova και έδωσε συνέχεια στην παραμυθένια πορεία της στο Τορόντο.

Στον πρώτο της τελικό σε WTA 1000 διοργάνωση προκρίθηκε η Beatriz Haddad Maia, η οποία συνεχίζει την φανταστική της εβδομάδα στο Τορόντο, επικρατώντας και της Karolina Pliskova, με 6-4, 7-6 (7).

Η τρομερή Βραζιλιάνα, που μετράει 3 νίκες απέναντι σε Top 5 τενίστριες αυτή τη σεζόν, θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.16 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, βελτιώνοντας κατά 8 θέσεις το career high της. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί ακόμα ψηλότερα, στο Νο.14 του κόσμου.

Θυμίζουμε πως για να φτάσει σ' αυτό τον τελικό, εκτός από την Pliskova η Haddad Maia κέρδισε και τις Martina Trevisan, Leylah Fernandez, Iga Swiatek και Belinda Bencic, κάνοντας ένα απίστευτο τουρνουά.

Στον ημιτελικό με την Pliskova ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 2-0 και με αργότερα με 5-1. Η 30χρονη Τσέχα κατάφερε να σβήσει 3 set points στο σερβίς της Βραζιλιάνας και να κάνει το break για να μειώσει σε 5-3, ενώ στη συνέχεια μείωσε και σε 5-4, η Haddad Maia όμως κράτησε το σερβίς της στο επόμενο game και έβαλε τέλος στο σετ.

Στο 2ο σετ η Pliskova προηγήθηκε με 3-0 και διατηρήθηκε μπροστά έως το 5-2, η Haddad Maia όμως κατάφερε να επιστρέψει, κερδίζοντας 3 games στη σειρά για το 5-5. Οι δυο παίκτριες κράτησαν αμφότερες δύσκολα τα σερβίς τους στα δυο επόμενα games κι έτσι το σετ πήγε στο tie-break, όπου επίσης η μάχη ήταν μεγάλη, στο τέλος όμως η Haddad Maia "λύγισε" την Τσέχα με 9-7 και πήρε την τελική νίκη.

Στον αυριανό τελικό, η Haddad Maia θα αντιμετωπίσει μια ακόμα παίκτρια που έχει περάσει από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Simona Halep. Θυμίζουμε πως η Ρουμάνα είχε κερδίσει στον άλλον ημιτελικό την Jessica Pegula με 2-6, 6-3, 6-4 και θα διεκδικήσει στον τελικό τον σημαντικότερο τίτλο της στα δυο τελευταία χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots