WTA
Στον τελικό του Τορόντο η Halep (vid)

 
Στον τελικό του Τορόντο η Halep (vid)
© Peter Power/Tennis Canada
tn team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 22:35

H Simona Halep επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Jessica Pegula έπειτα από μεγάλη μάχη, για να κάνει δικό της το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του National Bank Open στο Τορόντο.

Μια μεγάλη πρόκριση πήρε η Simona Halep στο Τορόντο, κερδίζοντας στον πρώτο ημιτελικό του National Bank Open την Jessica Pegula με 2-6, 6-3, 6-4, για να μπει για 18η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό σε 1000άρι τουρνουά.

Η 30χρονη Ρουμάνα, πρωταθλήτρια στον Καναδά το 2016 και το 2018, θα παίξει για 4η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ συνολικά θα είναι 42ος τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 24ο τίτλο της (23-18), δεύτερο στη φετινή χρονιά μετά το 250άρι στη Μελβούρνη στις αρχές της σεζόν.

Στο 1ο σετ η Pegula ήταν καλύτερη, ειδικά στα κρίσιμα σημεία, αφού αξιοποίησε τα πρώτα 2 break points που είχε στο παιχνίδι και "έσπασε" το σερβίς της Halep σε 3ο (2-1) και 5ο game (4-1), ενώ η ίδια ενδιάμεσα έσβησε 3 break points της Ρουμάνας και κράτησε το σερβίς της για το 3-1. Δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς της η Αμερικανίδα και έφτασε με ασφάλεια στο 6-2.

H Halep χρειάστηκε να σώσει διπλό break point στο 1ο game του 2ου σετ, κατάφερε όμως να υπερασπιστεί το σερβίς της και στη συνέχεια έκανε εκείνη το break, για να προηγηθεί με 2-0. "Ξέφυγε" και με 4-1 η Ρουμάνα, η οποία έσβησε 4 break points στο 7ο game για να κάνει το 5-2 και στο 9ο game κράτησε το σερβίς της με 15, για να κάνει το 6-3 και να κλείσει το 2ο σετ.

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ, με τις δυο παίκτριες να κάνουν από ένα break στα δυο πρώτα games και στη συνέχεια να κρατούν αμφότερες το σερβίς τους σβήνοντας break points. Η Halep έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 3-2 και στο 7ο game "έσπασε" ξανά την Αμερικανίδα, για να "ξεφύγει" με 5-2.

Δεν το έβαλε κάτω η Pegula, που κατάφερε να μειώσει με break back σε 5-3 και στη συνέχεια να επιστρέψει από το 15-40, σβήνοντας 2 match points, για να κάνει με το σερβίς της το 5-4.

Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση, η Halep τα πήγε πολύ καλύτερα και κράτησε το σερβίς της εύκολα, για να "σφραγίσει" τη νίκη της και το 6-4, μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά αγώνα.

Η Halep θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ της Karolina Pliskova και της Beatriz Haddad Maia, για να δει απέναντι σε ποια θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο.

Θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν είχε κατακτήσει το 1000άρι της Ρώμης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots