WTA
Μεγάλη Βαλεντίνη - μπήκε τελικό στο Βανκούβερ!

 
Μεγάλη Βαλεντίνη - μπήκε τελικό στο Βανκούβερ!
tn team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 0:40

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου απέκλεισε και την Emma Navarro, για να πανηγυρίσει μια ακόμα πολύ σπουδαία πρόκριση στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου θα παίξει τον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε έναν τελικό WTA 125 διοργάνωσης στα μονά η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επικράτησε της Emma Navarro με 6-4, 3-6, 6-1 στα ημιτελικά του Odlum Brown Vancouver Open. Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη της στον Καναδά, αφού ξεκίνησε την προσπάθειά της από το ταμπλό των προκριματικών.

Η Βαλεντίνη, η οποία κάνει μια από τις καλύτερες εβδομάδες της καριέρας της, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε ούτε σε ένα service game της και είχε 6 χαμένα break points, μέχρι τελικά να κάνει το πρώτο break και να προηγηθεί με 4-3.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα, Νο.168 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Βαλεντίνη έκανε δυο συνεχόμενα break και πέρασε μπροστά με 3-2. Η Navarro απάντησε με δυο δικά της συνεχόμενα break και 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάρει τελικά το σετ με 6-3.

Παρά το σερί της 21χρονης Αμερικανίδας, που χθες απέκλεισε και την κορυφαία του ταμπλό και Νο.61 του κόσμου Madison Brengle, η Βαλεντίνη επανήλθε δριμύτερη στο αποφασιστικό σετ. Αρχικά επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 1-0, ενώ μετά την ισοφάριση της Navarro, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 5 games στη σειρά και πήρε το 3ο σετ με 6-1, ολοκληρώνοντας ένα νέο μεγάλο θρίαμβο σε 1 ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά θα παίξει σε έναν τόσο μεγάλο τελικό στα μονά η Βαλεντίνη, η οποία στα διπλά έχει παίξει σε δυο τουρνουά της WTA σε τελικό, στο 250άρι της Λωζάνης τον Ιούλιο του 2021 και στο 125άρι της Σεούλ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Είχε υποχωρήσει στο Νο.239 της παγκόσμιας κατάταξης η Ελληνίδα παίκτρια, η οποία μετά από το τουρνουά του Βανκούβερ θα σκαρφαλώσει στο Νο.169 του κόσμου (τουλάχιστον), σε μια πανηγυρική επιστροφή στο Top 200. Αν κατακτήσει και τον τίτλο, θα μπει και στο Top 150 για 1η φορά στην καριέρα της.

Στον αυριανό τελικό, θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Lucia Bronzetti, Νο.66 στον κόσμο, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τη Σουηδέζα Rebecca Peterson, Νο.87 στον κόσμο, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots