WTA
Οριστικά στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Andrew Ong / USTA
tn team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:05

Μετά και τα αποτελέσματα των ημιτελικών του US Open, γνωρίζουμε πως θα διαμορφωθεί το νέο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Θα υποχωρήσει στο Νο.6 η Μαρία Σάκκαρη, στο Top 5 θα μπει η Jessica Pegula, ενώ νέο μέλος στο Top 10 θα είναι η 18χρονη Coco Gauff.

H Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του US Open και την ερχόμενη Δευτέρα θα χάσει 3 θέσεις, υποχωρώντας στο Νο.6 του κόσμου.

Θα μείνει μπροστά από την Aryna Sabalenka, που δεν κατάφερε χθες να προκριθεί στον τελικό του US Open κι έτσι θα χάσει μια θέση, υποχωρώντας στο Νο.7, έχοντας όμως μόλις 10 βαθμούς λιγότερους από τη Σάκκαρη.

Η Iga Swiatek φυσικά θα παραμείνει στο Νο.1 του κόσμου και στο Νο.2 θα περάσει η Ons Jabeur, που θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της. Swiatek και Jabeur είναι το ζευγάρι του τελικού στο φετινό US Open. Αν κερδίσει η Swiatek η διαφορά τους θα εκτοξευθεί στους 5.275 βαθμούς - με την Πολωνή να έχει μάλιστα περισσότερους από τους διπλάσιους της Τυνήσιας - ενώ αν κερδίσει η Jabeur η διαφορά θα μειωθεί στους 3.875 βαθμούς, παραμένοντας φυσικά και πάλι σε μια τεράστια τιμή.

"Στα μαλακά" θα πέσει η Anett Kontaveit, που θα χάσει μόνο μια θέση και θα πέσει στο Νο.3, ενώ στο Νο.4 θα βρεθεί η Paula Badosa, που θα κερδίσει 3 θέσεις.

Νέο μέλος στο Top 10 θα είναι η Coco Gauff, που μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά του US Open θα κερδίσει 4 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.8. Στο Top 10 θα μπει και η Caroline Garcia, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του US Open και θα αφήσει πίσω της 7 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots