WTA
Το αυστηρό "hindrance" κατά της Σάκκαρη (vid)

 
Το αυστηρό "hindrance" κατά της Σάκκαρη (vid)
tn team Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:18

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση πήρε ο διαιτητής στην αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Arantxa Rus, δίνοντας έναν πόντο που ακόμα παιζόταν στην Ολλανδέζα.

Ο διαιτητής καταλόγισε "hindrance" εναντίον της Σάκκαρη, θεώρησε δηλαδή πως παρενέβη λεκτικά με έναν τέτοιο τρόπο, που επηρέασε την αντίπαλή της. Γι' αυτό σταμάτησε τον πόντο και τον έδωσε στη Rus. Ήταν ένας σημαντικός πόντος στο 15-15 στο σερβίς της Ολλανδέζας, που έκανε το 30-15 και στη συνέχεια πήρε το game.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πράγματι έβγαλε ένα επιφώνημα απογοήτευσης όταν η μπάλα χτύπησε το frame της ρακέτας της, αλλά διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή, λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τη Rus.

Και όντως κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο να συμβεί, αφού το επιφώνημά της ήρθε με το που έφυγε η μπάλα από τη ρακέτα της. Όπως εξήγησε η Μαρία και στον διαιτητή, υπάρχουν πολλές παίκτριες που φωνάζουν όταν χτυπούν την μπάλα και κάποιες απ' αυτές μάλιστα παρατείνουν τις "κραυγές", αλλά αυτό δεν θεωρείται "hindrance". Επιπλέον, η Rus φάνηκε να μην επηρεάζεται εκ των πραγμάτων και να συνεχίζει κανονικά τον πόντο - μάλιστα στην αρχή δεν κατάλαβε καν γιατί σταμάτησε το παιχνίδι ο διαιτητής.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots