WTA
Πάρμα: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Daniele Combi / sportphotography.it
tennisnews team Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:03

Στον πρώτο της ημιτελικό μετά από 3 μήνες θα αγωνιστεί σήμερα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό του Emilia-Romagna Open στην Πάρμα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό του μονού του Emilia-Romagna Open, που θα αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας, απέναντι στην Danka Kovinic από το Κόσοβο.

Αυτός θα είναι ο 5ος ημιτελικός της Σάκκαρη στη φετινή σεζόν και ο 1ος από τον Ιούνιο, ενώ θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση σε έναν τελικό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ήταν φιναλίστ στο Indian Wells.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό της Πάρμας, μέχρι τώρα μπορεί να έπαιξε με παίκτριες που βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα στην κατάταξη, είχε όμως τρεις πολύ δύσκολους αγώνες και μάλιστα χρειάστηκε και στους τρεις να επιστρέψει από σετ πίσω, για να φτάσει στις νίκες.

Απέναντι στην Kovinic θα αγωνιστεί για 4η φορά. Η Κοσοβάρα προηγείται στο h2h με 2-1 νίκες, όμως η τελευταία τους συνάντηση ήταν πριν από 4 χρόνια, το 2018, όταν την είχε κερδίσει στη Σεντζέν της Κίνας. Οι άλλες δυο αναμετρήσεις τους ήταν στην Κωνσταντινούπολη, με την Kovinic να κερδίζει τη Μαρία το 2016 και την Ελληνίδα παίκτρια να παίρνει τη ρεβάνς το 2017.

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ της Ana Bogdan και της Mayar Sherif. Και για τις δυο είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν για να μπουν σε έναν τελικό, τον δεύτερο της καριέρας τους, αφού έχουν από έναν. Η Bogdan ήταν φιναλίστ πριν 2 μήνες στο 250άρι της Βαρσοβίας, ενώ η Sherif έπαιξε τον μοναδικό τελικό της στο 250άρι της Κλουζ το 2021, επίσης χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Center Court:
16:00 Maria Sakkari [1] v. Danka Kovinic Novasports Start
18:00 Ana Bogdan [6] v. Mayar Sherif Novasports Start

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots