WTA
Με την Sherif στον τελικό η Σάκκαρη (vid)

 
Mayar Sherif
Mayar Sherif © Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 16:36

Τη Mayar Sherif θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στον σημερινό τελικό της Πάρμας.

Η Sherif πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Parma Ladies Open, κερδίζοντας μετά από έναν πολύ κλειστό αγώνα την Ana Bogdan με 6-4, 3-6, 6-4.

H Sherif έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ και πέρασε μπροστά με 4-3, για να το κλείσει αργότερα στο σερβίς της στο 10ο game. Και στο 2ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και αυτό το έκανε η Ρουμάνα στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3.

Η Bogdan έκανε πρώτη break και στο 3ο σετ για να προηγηθεί με 2-1, αλλά η Sherif την ισοφάρισε αμέσως στο 2-2. Αργότερα η Αιγύπτια έσβησε 3 break points, 2 στο 7ο game και ένα στο 9ο, για να κάνει το 4-3 και το 5-4 αντίστοιχα. Έφερε σε δύσκολη θέση την Bogdan, που έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και η Sherif έκανε το αποφασιστικό break για το 6-4, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 2 ώρες και 50 λεπτά.

Η Sherif προκρίθηκε στον 2ο τελικό της καριέρας της, μετά το Winners Open στο Κλουζ της Ρουμανίας, όπου είχε ηττηθεί από την Andrea Petkovic. Θα έχει ελάχιστον χρόνο για να ανασυγκροτηθεί η 26χρονη Αιγύπτια, που θα αντιμετωπίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας την κορυφαία του ταμπλό και μεγάλο φαβορί, Μαρία Σάκκαρη.

Αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση στο tour, με τις δυο παίκτριες να έχουν από μια νίκη. Η Sherif είχε κερδίσει την πρώτη τους αναμέτρηση, το πολύ μακρινό 2013 όμως, όταν αμφότερες ήταν πολύ νέες και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα επαγγελματικά τουρνουά. Στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, το 2021 στην Ντόχα, η Σάκκαρη είχε πάρει μια άνετη νίκη με 6-0, 6-3.

Ανεξάρτητα πάντως με το αποτέλεσμα του τελικού, η Sherif έχει εξασφαλίσει άνοδο 14 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.74 θα ανεβεί στο Νο.60 την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δε, κερδίσει και τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει στο Νο.48, μόλις 4 θέσεις χαμηλότερα από το career high της (Νο.44).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots