WTA
Σταθερή στο Νο.7 η Σάκκαρη - νέα career high για 6 Ελληνίδες!

 
Σταθερή στο Νο.7 η Σάκκαρη - νέα career high για 6 Ελληνίδες!
© Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 15:14

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Στο Top 200 οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο.320 ανέβηκε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, ενώ νέα career high σημείωσαν και οι Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη, Ελένη Χριστοφή, Δήμητρα Παύλου και Έλλη Λογοθέτη!

Στο Νο.7 διατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αναμένεται να λάβει μέρος στο 500άρι της Οστράβας. Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που έχει φτάσει μέχρι και το Νο.3 του κόσμου, μπορεί να επιστρέψει στο Top 5, αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Ostrava Open, δηλαδή αν πετύχει τουλάχιστον 2 νίκες.

Σταθερή έμεινε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αυτή την εβδομάδα, η οποία είναι στο Νο.2 της χώρας μας και στο Νο.175 της κατάταξης της WTA. Στο Top 200 βρίσκεται και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.197.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 2 ακόμα θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.320 - όλο και πιο κοντά σε μια πολύ σημαντική είσοδο στις 300 πρώτες της WTA.

Career high σημείωσαν ακόμα 5 Ελληνίδες παίκτριες. Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.555 του κόσμου, ενώ 3 θέσεις κέρδισε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία βρίσκεται στο Νο.665.

Η Ελένη Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου κέρδισαν από 6 θέσεις, με την πρώτη να βρίσκεται στο Νο.774 και τη δεύτερη στο Νο.871. Career high και για την Έλλη Λογοθέτη, που κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1332, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται και η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, που επίσης κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1250, με ατομικό ρεκόρ στο Νο.1022.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

 

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές, με την Anett Kontaveit να επιστρέφει στο Νο.3 και να ρίχνει στο Νο.4 την Paula Badosa. H Aryna Sabalenka με τη σειρά της ανέβηκε στο Νο.5 και άφησε στο Νο.6 την Jessica Pegula.

Πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Iga Swiatek και δεύτερη η Ons Jabeur, με μια διαφορά μεγαλύτερη των 5.000 βαθμών να χωρίζει τις δυο τους! Στο Top 10 βρίσκονται και οι Σάκκαρη (Νο.7), Coco Gauff (No.8), Simona Halep (No.9) και Caroline Garcia (No.10). Το career high της βελτίωσε η Veronika Kudermetova, που κέρδισε μια θέση και βρέθηκε για 1η φορά στο Νο.12 του κόσμου. Χαμηλότερα, επέστρεψε στο Top 50 η Mayar Sherif, η οποία κέρδισε 25 θέσεις μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Πάρμας και βρέθηκε στο Νο.49.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots