WTA
Στη Γουαδαλαχάρα επικεντρώνονται οι ελπίδες της Σάκκαρη

 
Στη Γουαδαλαχάρα επικεντρώνονται οι ελπίδες της Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 14:01

Μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Σαν Ντιέγκο, η Μαρία Σάκκαρη επικεντρώνει τις ελπίδες της σε μια καλή πορεία στη Γουαδαλαχάρα, για να κρατήσει "ζωντανό" τον στόχο της πρόκρισης στο WTA Finals. Τα νέα δεδομένα, οι παίκτριες που είναι "με το ένα πόδι" στο Τέξας και το μίνιμουμ που χρειάζεται η Σάκκαρη για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Η Σάκκαρη έχασε μια καλή ευκαιρία αυτή την εβδομάδα να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στο WTA Finals, αφού η Veronika Kudermetova, που βρίσκεται μπροστά της στο Race και στην 8η θέση, είχε αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά του Σαν Ντιέγκο, λόγω τραυματισμού, ενώ είναι αμφίβολη και για το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα.

Όχι μόνο δεν κατάφερε να την ξεπεράσει και να βρεθεί εκείνη στην 8η θέση, αλλά μετά την πρόωρη έξοδό της από το San Diego Open, είναι πλέον ευάλωτη και η 9η θέση στην οποία βρίσκεται, την οποία διεκδικούν οι Madison Keys, Paula Badosa και Danielle Collins.

Θα πρέπει αρχικά να δούμε τι θα κάνουν οι τρεις αυτές παίκτριες στο Σαν Ντιέγκο, που μπορούν με μια καλή πορεία να πλησιάσουν πολύ τη Σάκκαρη και να την ξεπεράσουν αν κατακτήσουν τον τίτλο, εκτός από την Collins που μπορεί με τον τίτλο να την πλησιάσει στους 70 βαθμούς.

Η Σάκκαρη θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση να μπει τουλάχιστον μέχρι τον 3ο γύρο στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα, ώστε να ξεπεράσει ξανά την Kudermetova, ακόμα και αν δεν αγωνιστεί η Ρωσίδα στο μεξικάνικο τουρνουά. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μην αποκλειστεί νωρίτερα από τις τρεις παίκτριες που την καταδιώκουν, εκτός αν δεν καταφέρουν να την πλησιάσουν αρκετά αυτή την εβδομάδα.

Το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα πάντως, το οποίο είναι και το σημαντικότερο πριν το Finals γι' αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, θα είναι προφανώς αυτό που θα κρίνει τα πάντα, αφού οι παίκτριες διεκδικούν έως και 1.000 βαθμούς.

Live κατάταξη του Race για το Τέξας:

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
1) Iga Swiatek* 9.866  
2) Ons Jabeur 4.555
3) Jessica Pegula* 3.233

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
4) Coco Gauff* 2.983
5) Caroline Garcia 2.896
6) Daria Kasatkina* 2.885
7) Aryna Sabalenka* 2.871

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΡΙΕΣ
8) Veronika Kudermetova 2.606
9) Μαρία Σάκκαρη 2.537
10) Belinda Bencic 2.360
11) Madison Keys* 2.268
12) Paula Badosa* 2.264
13) Danielle Collins* 2.052

*Με αστερίσκο οι παίκτριες που παραμένουν στο ταμπλό του Σαν Ντιέγκο αυτή την εβδομάδα.

**Οι απαιτούμενοι βαθμοί για μαθηματική πρόκριση αυτή τη στιγμή είναι οι 3.195, αλλά ανάλογα με τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών αυτός ο αριθμός μπορεί να πέσει πιο χαμηλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots