WTA
Μεγάλη Σάκκαρη! Απέκλεισε και την Kudermetova και προκρίθηκε στο WTA Finals! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Guadalajara Akron Open
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 5:43

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τη Veronika Kudermetova σε μια μάχη τριών σετ και μπήκε στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, ενώ ταυτόχρονα πήρε και το τελευταίο εισιτήριο για το WTA Finals, όπου θα αγωνιστεί για 2η διαδοχική χρονιά!

Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, που επικράτησε της Veronika Kudermetova με 6-1, 5-7, 6-4 και έκανε δικό της το τελευταίο εισιτήριο για το WTA Finals του Fort Worth.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, ήρθε πίσω από τη Kudermetova στο Race σ' αυτό το τουρνουά και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Finals για 2η διαδοχική χρονιά, μετά το επιτυχημένο περσινό της ντεμπούτο, όπου ήταν και ημιφιναλίστ.

Παράλληλα, πήρε και μια σπουδαία πρόκριση για την ημιτελική φάση του Guadalajara Akron Open. Θα είναι ο 6ος ημιτελικός της σε ένα 1000άρι στο WTA Tour και ο 3ος στη φετινή χρονιά, μετά από την Ντόχα και το Indian Wells.

Επιπλέον, εξασφάλισε και άνοδο 2 τουλάχιστον θέσεων, που σημαίνει πως θα επιστρέψει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, ακόμα και αν ηττηθεί στον αυριανό ημιτελικό. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου και θα ισοφαρίσει το career high της.

O προημιτελικός, που στην πραγματικότητα ήταν ένας τελικός για τις δυο παίκτριες, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σάκκαρη, που ήταν πολύ καλή στα κρίσιμα σημεία, δεν άφησε κανέναν πόντο να πέσει κάτω και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0. 

Η Kudermetova είχε 5 χαμένα break points σ' αυτά τα 5 πρώτα games του αγώνα, δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα με το δικό της σερβίς, χάνοντας σχεδόν αμαχητί τα 2 break.

Στο 6ο game η Ρωσίδα μπήκε στον πίνακα του σκορ κερδίζοντας το πρώτο της game στο σερβίς της, κάτι που δεν εμπόδισε τη Σάκκαρη να κλείσει το σετ στο επόμενο game, για το 6-1. 

Στο 2ο σετ η Kudermetova ανέβασε την απόδοσή της, αλλά και η Σάκκαρη παρέμεινε δυναμικά στη διεκδίκησή του έως το τέλος. Είχε μάλιστα τις πρώτες ευκαιρίες για break η Ελληνίδα, με την Kudermetova να επιστρέφει από το 2-2, 15-40 και να κρατάει το σερβίς της για το 3-2.

Στη συνέχεια η Ρωσίδα ήταν εκείνη που έχασε break points, 3 στον αριθμό, με τη Σάκκαρη να κρατάει το σερβίς της για το 3-3. Στα επόμενα λεπτά οι δυο παίκτριες κράτησαν ευκολότερα τα σερβίς τους, μέχρι να φτάσουμε στο 12ο game, όπου η Kudermetova βρήκε την ευκαιρία να πιέσει, έφτασε σε διπλό break point και set point, αξιοποιώντας τελικά τη 2η ευκαιρία της για να πάρει το 2ο σετ με 7-5. 

Δεν πτοήθηκε η Σάκκαρη που έδειξε στόφα μεγάλης πρωταθλήτριας στο αποφασιστικό σετ, κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και κερδίζοντας τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του, για να προηγηθεί με 2-0.

Ακόμα πιο σημαντική ήταν η συνέχεια για την Ελληνίδα τενίστρια, που κατάφερε ενώ έκανε πολύ νωρίς το break, να διατητήσει το προβάδισμα ως το τέλος και να πανηγυρίσει ίσως και την πιο σημαντική φετινή της νίκη. 

Χρειάστηκε να σώσει 4 break points στο 4ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 0-40 για να κάνει το 3-1, ενώ ήρθε αντιμέτωπη με break point και στο 10ο game, πριν φτάσει σε match point και το εκμεταλλευτεί, για να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο την ίδια ώρα περίπου, η Σάκκαρη θα διεκδικήσει τη δεύτερη πρόκρισή της σε έναν τόσο σημαντικό τελικό, σε WTA 1000 διοργάνωση, απέναντι σε μια εκ των Anna Kalinskaya και Marie Bouzkova.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, που φαίνεται πως ταιριάζει πολύ στη Σάκκαρη, η πρωταθλήτριά μας θα αποχωρήσει έχοντας πετύχει την αποστολή της στο Μεξικό, αφού εξασφάλισε την παρουσία της στο Fort Worth σε 2 εβδομάδες, ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες της φετινής σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots