WTA
To απίστευτο διαιτητικό λάθος και ο άδικος πόντος της Bencic (vid)

 
To απίστευτο διαιτητικό λάθος και ο άδικος πόντος της Bencic (vid)
tn team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 11:17

Το τεράστιο λάθος από την πολύπειρη chair umpire Marija Cicak, αλλά και η στάση της Belinda Bencic, που δεν έκανε fair play και σχολιάστηκε αρνητικά στα social media.

Ακόμα και σε ένα τουρνουά κορυφαίων προδιαγραφών, όπως ήταν αυτό της Γουαδαλαχάρα, μπορούν να υπάρξουν ατυχείς στιγμές και μεγάλα λάθη.

Η πολύ έμπειρη Marija Cicak έκανε ένα στην αναμέτρηση της Sloane Stephens με την Belinda Bencic.

Συγκεκριμένα η Bencic δικαιώθηκε σε challenge που έκανε και η Cicak της έδωσε τον πόντο, παρότι η Stephens είχε συνεχίσει κανονικά τον πόντο και θα έπρεπε να επαναληφθεί. Η Stephens διαμαρτυρήθηκε, αλλά όταν η διαιτητής της εξήγησε ότι δεν πέρασε την μπάλα στην άλλη πλευρά, κάτι που δεν ίσχυε φυσικά, η Αμερικανίδα δεν επέμεινε.

Το περιστατικό φυσικά έγινε viral και σχολιάστηκε όχι μόνο για το λάθος της Cicak, αλλά και για τη στάση της Bencic να μην κάνει fair play και να θεωρήσει πως άξιζε αυτόν τον πόντο. Βεβαίως, είναι πιθανό απλώς να μην πρόσεξε τι είχε συμβεί η Ελβετίδα - σε κάθε περίπτωση δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει fair play αν δεν ήταν σίγουρη για κάτι.

Η Victoria Azarenka την επόμενη μέρα είχε διαιτητή την Cicak στον αγώνα της με την Madison Keys και ανέφερε το λάθος στην Κροάτισσα chair umpire, που γελούσε αμήχανα. Η Λευκορωσίδα της είπε στη συνέχεια: "Είναι εντάξει, όλοι κάνουμε λάθη", ενώ την ίδια ώρα η Keys δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots