WTA
Το εντυπωσιακό στατιστικό της Σάκκαρη με τα break points

 
Το εντυπωσιακό στατιστικό της Σάκκαρη με τα break points
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 12:13

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια πολύ καλή πορεία μέχρι τον τελικό της Γουαδαλαχάρα και μ' αυτήν πέρασε στην 1η θέση, ούσα η παίκτρια που έσβησε τα περισσότερα break points φέτος στα WTA 1000 τουρνουά.

Ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό έφερε στην επιφάνεια η WTA, ανακηρύσσοντάς το μάλιστα και σε στατιστικό του μήνα, με τη Μαρία Σάκκαρη να σώζει 115 break points φέτος στα WTA 1000 τουρνουά.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σωσμένων break points από κάθε άλλη τενίστρια στην κατηγορία, που είναι η μεγαλύτερη των τουρνουά της WTA.

Σημαντική συνεισφορά στο στατιστικό αυτό, είχαν τα 42 break points που έσωσε η Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα, στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν, στο οποίο έκανε και τη μεγάλη πορεία έως τον τελικό που την έστειλε και στο WTA Finals. Αξίζει να σημειωθεί πως 14 break points κατάφερε να σβήσει μόνο στον αγώνα με τη Veronika Kudermetova στα προημιτελικά, που ήταν και ο καθοριστικός για την είσοδο στο WTA Finals.

Μόλις ένα λιγότερο break point έσβησε η Iga Swiatek, που είχε 114, ενώ στη λίστα ακολουθούν η Coco Gauff με 107 σβησμένα break points, η Jessica Pegula με 104 και η Yulia Putintseva με 102.

Την αποτελεσματικότητα της Σάκκαρη στα break points επιβεβαιώνει ένα ακόμα στατιστικό, που έρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της WTA, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει σβήσει το 63,1% των break points που έχει αντιμετωπίσει σε όλους τους αγώνες της για φέτος στο tour.

Πρόκειται για 59 αγώνες, ένα ποσοστό που τη βάζει 3η στη λίστα με τις παίκτριες που είχαν πλήρη σεζόν. Πρώτη είναι η Caroline Garcia, που σε 58 αγώνες έχει σβήσει το 65,7% των break points που αντιμετώπισε, ενώ 2η η Liudmila Samsonova, που σε 45 αγώνες έσβησε το 64,2% των break points που αντιμετώπισε. Κοντά στη Σάκκαρη, στην 4η θέση, είναι η Belinda Bencic, η οποία σε 56 αγώνες έσβησε το 62,9% των break points που ήρθε αντιμέτωπη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots