WTA
Σάκκαρη: "Η Ελλάδα έχει δυο παίκτες στο Top 5, το είχατε φανταστεί ποτέ αυτό;"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 11:44

Η Μαρία Σάκκαρη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που βρίσκεται στο WTA Finals για μια ακόμα χρονιά, ελπίζει πως θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και εκεί μετά τη Γουαδαλαχάρα, ενώ μίλησε και για τις αυστηρές κριτικές που δέχεται τόσο εκείνη, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με αφορμή το νεοσύστατο United Cup, όπου η Ελλάδα θα βρίσκεται πολύ ψηλά στο ταμπλό χάρη στους δυο πρωταθλητές μας.

"Όλες οι κοπέλες που είμαστε εδώ είμαστε ενθουσιασμένες, γιατί για να είσαι σ' αυτό το τουρνουά σημαίνει πως είχες μια καλή χρονιά. Το να είμαι εδώ για άλλη μια χρονιά, είναι μια πολύ καλή επιβράβευση για τις καλές σεζόν που κάνω. Προσωπικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη που σε μια τόσο μπερδεμένη σεζόν κατάφερα να πάρω το εισιτήριο γι' αυτό το τουρνουά. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στο τουρνουά, το ότι παίξω με τις καλύτερες παίκτριες του tour είναι ήδη κάτι απίθανο", είπε η Σάκκαρη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Fort Worth του Τέξας, ενόψει του WTA Finals.

Η Σάκκαρη βρισκόταν στο Νο.9 του Race πριν το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, κατάφερε όμως την τελευταία εβδομάδα, με την πορεία της μέχρι τον τελικό στο 1000άρι του Μεξικού, όχι μόνο να προκριθεί στο WTA Finals, αλλά και να βρεθεί στο Νο.5 του ταμπλό!

"Δεν με εξέπληξε που προκρίθηκα στο τουρνουά. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου βρισκόμουν συνεχώς στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Είχα προβλήματα αυτή τη χρονιά, αλλά σιγά-σιγά κατάφερα να βρω ρυθμό στο τέλος της σεζόν. Έκανα πολύ καλή δουλειά στη Γουαδαλαχάρα και ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο δυνατά και στο Τέξας. Μου αξίζει να βρίσκομαι εδώ."

Τον Ιανουάριο το United Cup θα αντικαταστήσει το ATP Cup και θα είναι ένα μικτό ομαδικό τουρνουά με άνδρες και γυναίκες, το οποίο θα διοργανώνεται σε συνεργασία της ΑΤΡ με τη WTA. Οι βαθμοί και τα χρηματικά έπαθλα θα είναι μεγάλα και σ' αυτή την ιστορική στιγμή η Ελλάδα θα προωτοστατήσει, αφού χάρη στις θέσεις της Μαρίας και του Στέφανου στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι πιθανότατα μια από τις κορυφαίες ομάδες στο ταμπλό.

Η Μαρία ρωτήθηκε γι' αυτό το νέο event, για το πως νιώθει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε κάτι τόσο σημαντικό, ενώ μ' αυτή την αφορμή έκανε και ένα σχόλιο για τις πολύ αυστηρές κριτικές που ακούει τόσο εκείνη όσο και ο Στέφανος, από το ελληνικό κοινό.

"Είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ευκαιρία για τους παίκτες που θα αγωνιστούν σ' αυτό το τουρνουά. Είμαι ενθουσιασμένη για την Ελλάδα, γιατί είναι μια μικρή χώρα, που έχει όμως δυο μεγάλους παίκτες. Πιθανότατα θα είμαστε στις κορυφαίες θέσεις του ταμπλό αν εγώ και ο Στέφανος διατηρηθούμε τόσο ψηλά στην κατάταξη. Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι ξεχωριστό για τη χώρα μας. Θέλω ο κόσμος να θυμάται αυτή τη στιγμή, επειδή πολλές φορές γίνεται πολύ αυστηρός με εμένα και με τον Στέφανο. Χάσαμε τους τελικούς που παίξαμε πριν λίγες εβδομάδες και ο κόσμος ξέχασε αμέσως πόσα έχουμε πετύχει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει δυο παίκτες στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Το είχατε ποτέ φανταστεί αυτό;"

Τέλος, ζητήθηκε από τη Σάκκαρη ένα σχόλιο για την Iga Swiatek, που αυτή τη χρονιά ξεχώρισε από τις υπόλοιπες, "άρπαξε" την ευκαιρία και ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η Ashleigh Barty και έκτοτε όχι απλά έχει εδραιωθεί εκεί, αλλά διατηρεί μια διαφορά μεγαλύτερη των 6.000 βαθμών από τη δεύτερη Ons Jabeur!

"Δεν είναι κρυφό ότι η Iga παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά. Τη σέβομαι πάρα πολύ και ξέρω ότι και εκείνη με σέβεται. Είναι συναρπαστικό να έχουμε κάποια σαν κι αυτή, τόσο νέα, να κάνει αυτά τα πράγματα που κάνει. Δεν ξέρω αν θα νιώσει πίεση σ' αυτό το τουρνουά, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως όλες οι υπόλοιπες θα θέλουμε πολύ να την κερδίσουμε. Όλες οι παίκτριες στο τουρνουά τη σέβονται πολύ."

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το WTA Finals τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, αντιμετωπίζοντας την Jessica Pegula. Στον όμιλό της είναι ακόμα η Aryna Sabalenka και η Ons Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots