WTA
H Parks "άλωσε" τη Λυών και κατέκτησε τον 1ο της τίτλο (vid)

 
H Parks "άλωσε" τη Λυών και κατέκτησε τον 1ο της τίτλο (vid)
© Open 6e Sens Immobilier Métropole de Lyon
tn team Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 - 20:48

Μετά το πολύ δυνατό κλείσιμο για το 2022, η Alycia Parks ανοίγει εντυπωσιακά και το 2023, αφού "άλωσε" σήμερα τη Λυών κερδίζοντας την Caroline Garcia για τον τελικό του Lyon Open, κατακτώντας τον 1ο τίτλο της καριέρας της και "αγγίζοντας" πια το Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

H Alycia Parks είχε κλείσει την περσινή σεζόν με δυο συνεχόμενους τίτλους σε 125άρια τουρνουά, στην Ανδόρρα και στο Ανζέ, που την έφεραν στο Νο.75 του κόσμου.

Σήμερα, η 22χρονη Αμερικανίδα έπαιξε και στον πρώτο της WTA τελικό, στο 250άρι της Λυών, όπου μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο φαβορί και "οικοδέσποινα", το Νο.1 του ταμπλό και Νο.5 στον κόσμο, Caroline Garcia, με 7-6 (7), 7-5.

Όπως φανερώνει και το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με τις δυο παίκτριες να μην έχουν κανένα break και να πάνε πόντο-πόντο ως το τέλος στο tie-break, το οποίο τελικά κατέκτησε η Parks με 9-7, αφού έσβησε και ένα set point της Garcia.

Ούτε στο 2ο σετ είχαμε break μέχρι το τέλος, με τις δυο παίκτριες αμφότερες να χάνουν ευκαιρίες. Η Garcia έχασε τις περισσότερες, με αποκορύφωμα το 11ο game, στο 5-5, όπου είχε 3 break points για να κάνει το 6-5.

Δεν το έκανε και η Αμερικανίδα ήταν εκείνη που προηγήθηκε, για να κάνει στο επόμενο game το μοναδικό break όλης της αναμέτρησης και να ολοκληρώσει τον τελικό, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας για την Parks, που θα κερδίσει 28 θέσεις αύριο και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.51 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά 24 θέσεις το προηγούμενο career high της (Νο.75).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots