WTA
Back-to-back τίτλοι για την Parks (vid)

 
Alycia Parks
Alycia Parks © Ekla
tn team Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 9:56

H Alycia Parks κέρδισε τον δεύτερο τίτλο της σε 125άρι στη WTA μέσα σε δυο εβδομάδες και "φιγουράρει" αυτή την εβδομάδα στο Νο.75 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Alycia Parks συνεχίστηκαν και στο Ανζέ της Γαλλίας, με την 21χρονη Αμερικανίδα να κατακτά τον τίτλο στο Open P2i Angers Arena Loire, μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Γερμανίδας Anna-Lena Friedsam, με 6-4, 4-6, 6-4.

Αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος σε WTA 125 τουρνουά για την Parks, που μόλις μια εβδομάδα πριν είχε κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στην Ανδόρρα και χάρη σ' αυτόν μπήκε για 1η φορά στο Top 100.

Με τη νίκη της στο Ανζέ, όπου απέκλεισε ακόμα την κορυφαία του ταμπλό, Shuai Zhang, αλλά και τη φιναλίστ του Roland Garros του 2019, Marketa Vondrousova, η Parks κέρδισε άλλες 25 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.75 του κόσμου σήμερα.

"Αυτή τη φορά ήμουν πιο κουρασμένη, αλλά ήθελα πολύ αυτόν τον τίτλο οπότε βρήκα την ενέργεια όταν έπρεπε", είπε η Parks, η οποία έκανε ένα break νωρίς στο 3ο σετ του τελικού και έκτοτε κατάφερε να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα αυτό με το σερβίς της.

Ήταν γενικά μια τρομερή εβδομάδα για την Parks, αφού έφυγε από το Ανζέ και με τον τίτλο στο διπλό, όπου έπαιξε μαζί με την Zhang. Στον τελικό κέρδισαν τις Τσέχες Miriam Kolodziejova και Vondrousova, με 6-2, 6-2.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά στη σεζόν για την Parks, αφού μετά τις δυο γεμάτες εβδομάδες της σε Ανδόρρα και Ανζέ, απέσυρε τη συμμετοχή της από το τελευταίο 125άρι της χρονιάς στη Λιμόζ.

"Είναι ωραίο να ολοκληρώνεις τη σεζόν με έναν τίτλο. Τώρα θα ξεκουραστώ και θα προετοιμαστώ για την Αυστραλία", είπε η νεαρή Αμερικανίδα, η οποία θα παίξει για 1η φορά στο κυρίως ταμπλό του Australian Open τον Ιανουάριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots