WTA
Νικηφόρα επιστροφή για Σάκκαρη (vid)

 
Νικηφόρα επιστροφή για Σάκκαρη (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 - 22:29

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση και στην Ευρώπη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Nuria Parrizas Diaz στον 1ο γύρο του Upper Austria Ladies Linz.

Δεν είχε εύκολη αποστολή, αλλά κατάφερε να τη φέρει εις πέρας η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Parrizas Diaz με 6-1, 7-6 (6) και πήρε την πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Upper Austria Ladies Linz.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για τη Σάκκαρη μετά την Αυστραλία, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι στην επιστροφή της στην Ευρώπη, αλλά και σε συνθήκες indoors.

Στο 1ο σετ ήταν ακαταμάχητη η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία έκανε δυο συνεχόμενα break, ελάχιστα λάθη και έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε, για να επιβληθεί της Ισπανίδας με 6-1.

Στο 2ο σετ η Parrizas Diaz έπαιξε πολύ καλύτερα και έβαλε μεγάλη αντίσταση στη Σάκκαρη, που κράτησε τα υψηλά ποσοστά από το σερβίς της και δεν απειλήθηκε μέχρι το 5-5.

Στο 11ο game η Σάκκαρη βρήκε τα πρώτα της break points στο σετ και κατάφερε να κάνει και το break για να περάσει μπροστά με 6-5, όμως η Parrizas Diaz, επίσης στο μοναδικό game που απείλησε για break στο σετ, έκανε το break και ισοφάρισε.

Τελικά οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου η Σάκκαρη επέστρεψε νωρίς από το 0-2 για να προηγηθεί με 3-2 και αργότερα με 5-3. Η Parrizas Diaz έσβησε ένα match point και έφερε ξανά ισορροπία στο 6-6, όμως η Σάκκαρη είχε και δεύτερη ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε για να κερδίσει το tie-break με 8-6 και να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά στο court.

Η Σάκκαρη τελείωσε τον πολύ καλό αγώνα της με 18 winners και 16 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Parrizas Diaz είχε 20 winners και 35 αβίαστα λάθη, περισσότερα δηλαδή από τα διπλάσια σε σχέση με τη Μαρία.

Στον 2ο γύρο του αυστριακού τουρνουά, η Ελληνίδα παίκτρια, Νο.1 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη lucky loser Varvara Gracheva, που μπορεί να μπήκε με δεύτερη ευκαιρία στο κυρίως ταμπλό, τα πήγε όμως πολύ καλά σήμερα και νίκησε την Anna Blinkova με 7-5, 7-5.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο παικτριών και το ματς θα γίνει την Τετάρτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots