WTA
2 στα 2 για Σάκκαρη στο Linz (vid)

 
2 στα 2 για Σάκκαρη στο Linz (vid)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 - 21:15

Ζευγάρωσε τις νίκες της στο Linz της Αυστρίας η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε απέναντι στη Varvara Gracheva, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά του Upper Austria Ladies Linz.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό του Linz και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της Gracheva με 6-4, 6-2, για να προκριθει στις "8" καλύτερες της indoor διοργάνωσης της Αυστρίας.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο στα πρώτα λεπτά, με τις δυο παίκτριες να έχουν αμφότερες πολλές χαμένες ευκαιρίες για break. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν της Σάκκαρη στο 7ο game, όταν η Ρωσίδα επέστρεψε από το 0-40 και έσβησε συνολικά 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 4-3.

Αυτό ήταν και το τελευταίο game της στο σετ, αφού η Σάκκαρη έκανε τελικά το break στο 9ο game και στη συνέχεια έφτασε στο 6-4, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους του σετ!

Συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο ξεκίνημα του 2ου σετ η Σάκκαρη, η οποία έκανε γρήγορα αυτή τη φορά το break και προηγήθηκε με 2-0. Η Gracheva μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε νέο break για το 4-1.

Αφού έσβησε και 3 break points στο 6ο game, η Μαρία έκανε το 5-1 στο σερβίς της και ουσιαστικά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Gracheva, για να ολοκληρώσει το ματς στο 8o game για το 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά.

Η Σάκκαρη παίζει πολύ καλό τένις στην επιστροφή της στη δράση και στο πρώτο της indoor τουρνουά για φέτος, που είναι και το πρώτο της τουρνουά στο Linz.

Θα επιστρέψει στο court την Παρασκευή η 27χρονη Ελληνίδα, που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είτε την φορμαρισμένη Donna Vekic, Νο.5 στο ταμπλό και πολύ καλή της φίλη, είτε την Αμερικανίδα Madison Brengle. Ο αγώνας αυτός θα γίνει αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots