WTA
Πέρασε τη δύσκολη πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)

 
Πέρασε τη δύσκολη πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 19:50

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Qinwhen Zheng στη δύσκολη πρεμιέρα της στην Ντόχα, για να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Qatar Open.

Η Σάκκαρη επικράτησε της Zheng με 6-2, 3-6, 6-3 σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στην Ντόχα, για να μπει στις "16" καλύτερες του Qatar TotalEnergies Open.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο ματς, βρήκε μπροστά της μια Zheng που έκανε πολλά λάθη και το εκμεταλλεύτηκε, για να προηγηθεί με διπλό break στο 5-1. Είχε set point και για το 6-1 η Σάκκαρη, η οποία τελικά ολοκλήρωσε το σετ στο δικό της σερβίς, στο 6-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε πρώτη το break και στο 2ο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-1, όμως η Zheng ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και βρήκε πολύ καλό ρυθμό στα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας 4 games στη σειρά. Προηγήθηκε με 5-2 η Κινέζα και έκλεισε το σετ με ένα love service game για το 6-3.

Η Σάκκαρη διαχειρίστηκε πολύ καλά την αντεπίθεση της Zheng και ήταν αισθητά καλύτερη στο 3ο σετ. Είχε διπλό break point για το 2-0 και μπορεί να μην τα κατάφερε να κάνει το break, το έκανε όμως στην επόμενη ευκαιρία της για να προηγηθεί με 3-1.

Η Zheng είχε την ευκαιρία της να επιστρέψει, αλλά έχασε 2 break points στο επόμενο game και η Μαρία έφτασε στο 4-1. Δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς η Σάκκαρη, που πήρε με love τα 2 τελευταία service games της στο ματς και "σφράγισε" τη νίκη σε 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Η Σάκκαρη, η οποία προέρχεται από την καλή της εβδομάδα στο Linz της Αυστρίας, όπου ήταν ημιφιναλίστ, θα περιμένει την αναμέτρηση της Karolina Pliskova με την Ekaterina Alexandrova, για να μάθει την αυριανή της αντίπαλη στο 500άρι της Ντόχας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots