WTA
Με Garcia η Σάκκαρη στα προημιτελικά (vids)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 22:55

Μετά από μια μάχη 3 ωρών, η Caroline Garcia κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να κερδίσει την Karolina Muchova, για να κλείσει μια θέση στα προημιτελικά της Ντόχας, όπου την περίμενε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Garcia τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Muchova, αλλά κατάφερε έστω και μετά από 3 ώρες αγώνα να τη "λυγίσει" με 6-7 (3), 7-5, 6-4.

Ήταν ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, με την πρωταθλήτρια του WTA Finals να βρίσκεται από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, μένοντας πίσω με 3-5 στο 1ο σετ. Παρότι ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε το σετ στο tie-break, η Muchova επιβλήθηκε με 7-3 και πήρε τελικά το 1ο σετ.

Πολύ δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Garcia και στο 2ο σετ, στο οποίο χτύπαγε συνέχεια την πόρτα για ένα break, το οποίο όμως δεν ερχόταν. Έχασε ένα break point στο 5ο game (2-2, 30-40), ένα στο 7ο (3-3, 30-40) και 3 στο 9ο game (4-4, 40-Α), με την Muchova να σβήνει και τις 5 ευκαιρίες της και να περνάει μπροστά με 5-4, αναγκάζοντάς την να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά!

Η Garcia δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε σε 5-5 χωρίς να μπει σε μπελάδες και τελικά έκανε και το break, μετά από 4 ευκαιρίες στο 11ο game και στο 9ο break point της συνολικά στο σετ! Πέρασε μπροστά με 6-5 και συνεχίζοντας να έχει πολύ καλά σερβίς, κράτησε ξανά εύκολα για το 7-5.

Στο 3ο σετ μετά από πολύ ώρα η Muchova είχε break point και μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει ξανά στη νίκη, όμως η Garcia στάθηκε στο ύψος της, επιστρέφοντας από το 3-4, 30-40, για να κάνει το 4-4. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break η Γαλλίδα, που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει με επιτυχία για το 6-4 και να ολοκληρώσει την ανατροπή, ακριβώς με τη συμπλήρωση 3 ωρών αγώνα.

H Garcia χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτή την πρόκριση, στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Ντόχας, αφού είχε bye στον 1ο γύρο. Σε λιγότερες από 24 ώρες θα επιστρέψει στο court για να αντιμετωπίσει τη Σάκκαρη, που ήδη έχει πετύχει 2 νίκες στο τουρνουά, ενώ προέρχεται και από την καλή της πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Linz.

Θα είναι η 4η συνάντηση της Σάκκαρη με την Garcia, με τη Γαλλίδα να έχει κερδίσει και τις 3 προηγούμενες. Πιο πρόσφατη ήταν φυσικά στα ημιτελικά του WTA Finals, όπου η Garcia κέρδισε με 6-3, 6-2, κάνοντας βεβαίως το τουρνουά της ζωής της εκείνη την εβδομάδα στο Fort Worth του Τέξας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots