WTA
Απέκλεισε την Garcia για μια σπουδαία πρόκριση στη Ντόχα η Σάκκαρη! (vids)

 
Απέκλεισε την Garcia για μια σπουδαία πρόκριση στη Ντόχα η Σάκκαρη! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 23:03

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια νέα σπουδαία εμφάνιση στην Ντόχα και κέρδισε για 1η φορά την Caroline Garcia στην καριέρα της, έπειτα από μια μεγάλη μάχη.

H Σάκκαρη επικράτησε της Garcia μετά από μεγάλη μάχη με 6-2, 6-7 (5), 7-6 (5), για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Qatar Open στην Ντόχα, με μια νέα πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, απέναντι στο Νο.3 του ταμπλό και Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν είχε καθόλου εύκολη βραδιά η Μαρία Σάκκαρη, η οποία όμως κατάφερε σε έναν σχεδόν τρίωρο αγώνα, να μην υποστεί ούτε ένα break από την πολύ επιθετική Γαλλίδα!

Παρόλα αυτά μπήκε σε περιπέτειες μετά το εκρηκτικό της ξεκίνημα, καθώς η Garcia ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά της από τη γραμμή του σερβίς και την πήγε σε tie-break τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ.

Πιο αναλυτικά, η Σάκκαρη είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς, σε αντίθεση με την Garcia, που είχε αστάθεια στο σερβίς της. Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε break από το πρώτο κιόλας game, ενώ η Garcia χρειάστηκε να σώσει break point για να μειώσει σε 2-1 και να πάρει το πρώτο της game στο ματς.

Δεν έκανε πολλά περισσότερα σ' αυτό το σετ η Γαλλίδα, με τη Μαρία να κάνει νέο break στο 5ο game και να διευρύνει το προβάδισμά της σε 5-1, για να ολοκληρώσει το σετ στο 8ο game, 36 μόλις λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς. 

Στο 2ο σετ η Garcia έδειξε από την αρχή πως δεν θα "πέσει" χωρίς μάχη, βγάζοντας πολύ περισσότερη ένταση και ουσία στο σερβίς της. Παράλληλα είχε και τις πρώτες ευκαιρίες της για break η Γαλλίδα, με τη Σάκκαρη να μένει στο ύψος της και να σβήνει διπλό break point στο 3-4, 15-40 και ένα set point στο 4-5, 30-40. 

Στη συνέχεια απείλησε εκείνη για ένα break, όμως και η Garcia ανταποκρίθηκε καλά, σβήνοντας το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο σετ, στο 5-5, 30-40. 

Και το tie-break ήταν πολύ κλειστό, με τη Σάκκαρη να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι και το 5-4, αλλά την Garcia να κάνει δυο συνεχόμενα mini-break στο πιο κρίσιμο σημείο, για να δημιουργήσει set point - στο δικό της σερβίς αυτή τη φορά - στο 6-5. Το αξιοποίησε, πήρε το tie-break με 7-5 και έστειλε τον αγώνα σε 3ο σετ.

Εκεί συνεχίστηκε η μεγάλη μάχη, με καμία από τις δυο παίκτριες να μην μπορεί να βρει κάποιο break point. Σέρβιραν αμφότερες εξαιρετικά, ενώ και η κόπωση έκανε την παρουσία της, στοιχείο που συνήθως κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τον παίκτη που σερβίρει.

Στο tie-break αυτή τη φορά οι ρόλοι άλλαξαν, με την Garcia να παίρνει πρώτη το προβάδισμα στο 3-1 και στο 4-3 και τη Σάκκαρη να αντιδρά, κερδίζοντας σε πολύ κρίσιμο σημείο 3 πόντους στη σειρά, για να προηγηθεί με 6-4 και να δημιουργήσει διπλό match point.

Η Garcia έσβησε το πρώτο στο σερβίς της, αλλά η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στη συνέχεια και τελείωσε το παιχνίδι, με υποδειγματικό passing shot στη Γαλλίδα, που τα έπαιξε όλα για όλα ανεβαίνοντας στο φιλέ.

Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά μάχης, η Σάκκαρη πέτυχε την 1η της νίκη απέναντι στην Garcia, στην 4η προσπάθειά της. Παράλληλα πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Qatar Open, που έχει ένα από τα δυνατότερα ταμπλό όλης της χρονιάς.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νο.2 του ταμπλό, Jessica Pegula, που νωρίτερα σήμερα έκανε πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Beatriz Haddad Maia με 6-3, 6-2.

Θα είναι η 7η φορά που θα συναντηθούν Σάκκαρη και Pegula για τo tour, με την Ελληνίδα παίκτρια να έχει 4 νίκες, έναντι 2 της Αμερικανίδας. Πιο πρόσφατα ήταν στο Τέξας τον περασμένο Οκτώβριο για το WTA Finals, όπου η Σάκκαρη επικράτησε σε δυο tie-break, ενώ είχαν παίξει και πέρσι στο ίδιο γήπεδο, για τη φάση των "16" αυτή τη φορά, με τη Σάκκαρη να παίρνει και τότε τη νίκη, με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots