WTA
Ανέβηκε στο Νο.3 η Pegula, σταθερά στο Νο.7 η Σάκκαρη

 
Jessica Pegula
Jessica Pegula © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 - 13:06

Η Jessica Pegula κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Διατηρεί την αστρονομική διαφορά της η Iga Swiatek, παραμένει στο Νο.7 η Μαρία Σάκκαρη.

Η Pegula έκανε μια πολύ καλή πορεία μέχρι τον τελικό στην Ντόχα και κέρδισε μια θέση σήμερα στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο.3 και αφήνοντας την Ons Jabeur στο Νο.4.

Φυσικά πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, η οποία υπερασπίστηκε τον πρώτο τίτλο από τους πολλούς που θα έχει να υπερασπιστεί το 2023, στην Ντόχα, για να διατηρήσει τους 10.900 βαθμούς - 4.800 περισσότερους από το Νο.2 και την Aryna Sabalenka!

Στο Νο.5 βρίσκεται η Caroline Garcia, στο Νο.6 η Coco Gauff και στο Νο.7 η Μαρία Σάκκαρη, που έμειναν όλες σταθερές. Διατήρησαν τις θέσεις τους και οι υπόλοιπες του Top 10, με την Daria Kasatkina στο Νο.8, την Belinda Bencic στο Νο.9 και την Elena Rybakina στο Νο.10.

Βελτίωσε ξανά το ρεκόρ της η Liudmila Samsonova, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13, ενώ 3 θέσεις κέρδισε η Victoria Azarenka, που βρέθηκε στο Νο.14. Νέο career high και για την Ekaterina Alexandrova, που επίσης κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.16. Χαμηλότερα, career high έκανε και η 21χρονη Anastasia Potapova, στο Νο.29 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, 4 θέσεις κέρδισε σήμερα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ανέβηκε στο Νο.151. Παρέμεινε στο Top 200 η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, παρόλο που έχασε 4 θέσεις και έπεσε στο Νο.200, ενώ κέρδισε 3 θέσεις η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βρίσκεται στο Νο.309.

Στα διπλά, παραμένει Νο.1 στη χώρα η Σακελλαρίδη, η οποία όμως έχασε 13 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.180. Πολύ κοντά της, στο Νο.185, είναι η Παπαμιχαήλ, όπως και η Γραμματικοπούλου, στο Νο.187.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots