WTA
Στις "16" με νέα ανατροπή η Σάκκαρη! (vids)

 
Στις "16" με νέα ανατροπή η Σάκκαρη! (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 22:28

Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη έμεινε πίσω με σετ και με break, αλλά βρήκε ξανά το δρόμο προς τη νίκη και πήρε μια πολύτιμη πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Indian Wells.

Και στο 2ο παιχνίδι της στο τουρνουά του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά όταν χρειάστηκε περισσότερο ήταν παρούσα και κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας της Anhelina Kalinina με 3-6, 6-2, 6-4.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία βρέθηκε σε πολύ παρόμοια κατάσταση με τον προχθεσινό της αγώνα με τη Shelby Rogers, από την οποία έχανε με σετ και break στο 2-6, 1-2. Σήμερα, έχανε επίσης με σετ και break στο 3-6, 1-2, αλλά όπως είχε κάνει και την Παρασκευή, κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει το 2ο σετ στο 2-2.

Αυτό το break άλλαξε ριζικά το 2ο σετ, στο οποίο η Kalinina δυσκολεύτηκε αρκετά και είχε ένα κακό διάστημα, με τη Σάκκαρη να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κερδίζει 5 games στη σειρά, για να μετατρέψει αυτό το 1-2 σε 6-2.

Η Kalinina αποχώρησε για λίγα λεπτά από το γήπεδο μετά το 2ο σετ και ανασυγκροτήθηκε, κάνοντας ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό 3ο σετ. Στο εναρκτήριο game επέστρεψε από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς της η Ουκρανή, η οποία έκανε και πάλι πρώτη το break, ξανά στο 3ο game (2-1).

Όμως και πάλι η Σάκκαρη είχε άμεση απάντηση και αυτό άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει στο υπόλοιπο του σετ ένα ισχνό προβάδισμα χάρη στο σερβίς της, το οποίο φρόντισε να μη χάσει. Στο 10ο game άσκησε ξανά μεγάλη πίεση στην Kalinina, που πάλεψε και έσωσε 2 match points, έκανε όμως και 2 μοιραία διπλά λάθη σ' αυτό το game, με τη Σάκκαρη να κάνει τελικά το μεγάλο break στο 3ο της match point με ένα εντυπωσιακό passing shot και να εξασφαλίζει την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 30 λεπτά μάχης.

Η περσινή φιναλίστ του Indian Wells, θα περιμένει την αναμέτρηση της Karolina Pliskova με τη Veronika Kudermetova, για να μάθει με ποια θα παίξει στον 4ο γύρο. Θυμίζουμε πως από την Pliskova είχε ηττηθεί στο προηγούμενο τουρνουά που συμμετείχε, στο Ντουμπάι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots