WTA
SURVIVOR ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ ΤΟΥ INDIAN WELLS! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 22:51

Νικήτρια μετά από μια ακόμα πολύ δύσκολη μάχη βγήκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πήρε ρεβάνς από την Karolina Pliskova και μπήκε στις "8" καλύτερες του Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη βρήκε τρόπο να "επιβιώσει" και σήμερα, αλλά να πάρει ταυτόχρονα και τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα της από την Karolina Pliskova στο Ντουμπάι, κερδίζοντας την Τσέχα στο Indian Wells με 6-4, 5-7, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά μάχης.

Μετά τις δυο πολύ μεγάλες ανατροπές που έκανε στα δυο πρώτα παιχνίδια της στο τουρνουά, η Σάκκαρη είχε μια διαφορετική κατάσταση να διαχειριστεί σήμερα, κάνοντας καλύτερο ξεκίνημα στο ματς αυτή τη φορά.

Έκανε δυο break στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προηγήθηκε με 3-0. Η Pliskova πήρε το ένα break πίσω και επέστρεψε από το 0-40 στο 5ο game, για να μειώσει σε 3-2. Δεν έχασε την ψυχραιμία της η Μαρία, η οποία διατήρησε τη διαφορά του ενός break έως το τέλος και ολοκλήρωσε το σετ στα 10 games.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 2ο σετ, στο οποίο η Σάκκαρη επέστρεψε από το 1-3 και ισοφάρισε σε 3-3. Η Pliskova, αφού πρώτα επέστρεψε από το 4-4, 0-40, προηγήθηκε με 5-4 και είχε 2 set points για το 6-4, κάνοντας τελικά το break στο 12ο game, για να κλείσει το σετ με 7-5.

Η Τσέχα πήρε και ένα πολύ μεγάλο game ψυχολογίας στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όπου μετά από 11 ισοπαλίες (!) και 10 χαμένα break points της Σάκκαρη, κατάφερε να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να προηγηθεί!

Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break για το 2-0 η Pliskova, με τη Σάκκαρη να δείχνει χαρακτήρα και να πραγματοποιεί μια εκπληκτική επιστροφή μετά απ' αυτό. Ενώ όλα πήγαιναν στραβά, η Σάκκαρη κατόρθωσε να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της και να κερδίσει τα 5 επόμενα games, για να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα και να φέρει ξανά το ματς στα μέτρα της.

Η Pliskova μείωσε σε 5-3 κάνοντας ένα ακόμα break, αλλά με το ίδιο νόμισμα την πλήρωσε η Μαρία, που "κλείδωσε" τη μεγάλη νίκη στο 9ο game με break, λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα.

Με το 3 στα 3 η Σάκκαρη εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Indian Wells, που θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός της στη φετινή σεζόν.

Η Ελληνίδα, φιναλίστ πέρσι στο 1000άρι της Καλιφόρνιας, θα περιμένει την αναμέτρηση της Jessica Pegula με την Petra Kvitova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots