WTA
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ "4" ΤΟΥ INDIAN WELLS! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 5:27

Ούτε η Petra Kvitova μπόρεσε να "λυγίσει" τη Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επιστρέφει αυτή τη φορά από το 4-6, 1-3, 15-40 και να πετυχαίνει μια ακόμα πολύ σπουδαία ανατροπή, μπαίνοντας για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε και σήμερα σαν... Σπαρτιάτισσα, για να αποφύγει για μια ακόμα φορά την ήττα, βγαίνοντας κερδισμένη μετά από πολύ δύσκολες συνθήκες στον αγώνα της με την Petra Kvitova, της οποίας επικράτησε με 4-6, 7-5, 6-1.

Ήταν η 4η νίκη της Σάκκαρη στο συγκεκριμένο τουρνουά, στο οποίο έχανε με σετ και με break σε 3 αναμετρήσεις, ενώ στη μοναδική που πήρε το 1ο σετ, σ' αυτή με την Karolina Pliskova, έχανε με break στο 3ο σετ!

Τίποτα δεν έχει έρθει εύκολα την τελευταία εβδομάδα για τη Μαρία, που όμως βρίσκει τρόπο κάθε φορά να μένει στα παιχνίδια, να τα παλεύει και τελικά να τα κερδίζει.

Σήμερα βρέθηκε σε δυσκολότερη συνθήκη από κάθε άλλη φορά, αφού μετά την απώλεια του 1ου σετ, έμεινε πίσω με 1-3, 15-40 στο 2ο σετ, αντιμετωπίζοντας διπλό break point για να μείνει πίσω με double break!

Κράτησε το σερβίς της, σε ένα game που όχι μόνο την κράτησε στο παιχνίδι, αλλά της ανέβασε και την ψυχολογία, για να επιστρέψει από το 3-2, 40-0 στο επόμενο game και να κάνει το break back για το 3-3!

Η Σάκκαρη έσβησε και ένα break point στο 3-3, 30-40 στη συνέχεια, για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 4-3, κερδίζοντας 3 συνεχόμενα games στα οποία ήταν με την πλάτη στον τοίχο!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά για την Kvitova, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κι άλλο break, σε ένα ακόμα game που ανέτρεψε, αφού η Τσέχα σέρβιρε για να στείλει το σετ στο tie-break και ήταν πάνω με 40-15. Έκανε δυο διπλά λάθη στη σειρά με αποτέλεσμα να γίνει το 40-40 και η Σάκκαρη την έκανε να πληρώσει γι' αυτό, κάνοντας το break που της έδωσε το σετ με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ η Σάκκαρη ήταν αισθητά καλύτερη παίκτρια και κράτησε με love το σερβίς της στα πρώτα 2 games για το 2-1, ενώ έκανε στη συνέχεια το break και προηγήθηκε με 3-1.

Ακολούθησαν δυο κρίσιμα games, που τα έφερε και αυτά στην πλευρά της η Μαρία. Πρώτα ανέτρεψε το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς της για το 4-1, ενώ στη συνέχεια "έσπασε" ξανά την Kvitova, επιστρέφοντας για 2η φορά από το 40-0 στο σερβίς της Τσέχας!

Αυτό το break αποτελείωσε την Kvitova, με τη Σάκκαρη να κρατάει το σερβίς της ξανά και να διαμορφώνει το τελικό 6-1, ολοκληρώνοντας τη νέα σπουδαία ανατροπή της σε 2 ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη, φιναλίστ πέρσι στο Indian Wells, θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του 1000αριού της Καλιφόρνιας και θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά της.

Θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka, που νωρίτερα είχε κερδίσει την Coco Gauff με το εντυπωσιακό 6-4, 6-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι είναι πίσω με 3-4 στο head-to-head με τη Sabalenka, η Σάκκαρη είχε κερδίσει τη Λευκορωσίδα στις δυο τελευταίες συναντήσεις τους, και τις δυο για το WTA Finals, το 2021 και το 2022. Στην τελευταία μάλιστα, την είχε κερδίσει με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots