WTA
Σάκκαρη: "Για 1,5 σετ ένιωθα ερασιτέχνης και δεν ήξερα τι να κάνω"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 10:57

Η Μαρία Σάκκαρη είπε πως ένιωθε αβοήθητη στο γήπεδο για μεγάλο μέρος του αγώνα της με την Petra Kvitova, αλλά αρνήθηκε να "παραδοθεί", παρέταξε το μαχητικό της πνεύμα και τελικά δικαιώθηκε για μια ακόμα φορά.

"Για 1,5 σετ ένιωθα σαν ερασιτέχνης. Έπαιζε πολύ καλά και δεν ήξερα τι να κάνω. Τότε είπα στον εαυτό μου να συνεχίσει να παλεύει. Τελικά άρχισα να παίζω καλύτερα και αυτό με έσωσε", είπε η Σάκκαρη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Indian Wells, μετά τη νέα μεγάλη ανατροπή που πέτυχε, επί της Petra Kvitova αυτή τη φορά.

Από την αρχή του τουρνουά η Σάκκαρη δεν παίζει το καλύτερό της τένις και παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει και τους 4 δύσκολους αγώνες που έπαιξε, όλους με ανατροπές.

"Είναι περίεργο, όμως την ίδια στιγμή λέω στον εαυτό μου πως χωρίς να παίζω το καλύτερό μου τένις, εξακολουθώ να κερδίζω πολύ καλές παίκτριες. Είχα πολύ δύσκολη κλήρωση, δε θα την ήθελα σε κανένα άλλο τουρνουά. Βρίσκω όμως τρόπους και επιβιώνω, οπότε είμαι σίγουρη ότι τελικά το παιχνίδι μου θα γίνει καλύτερο. Θέλω πολύ να δω πως θα είναι όταν αρχίσω να το αισθάνομαι καλά. Σίγουρα δεν έπαιξα χάλια, δεν ήταν αυτό και δε θα ήταν και ωραίο για την αντίπαλο αν το έλεγα αυτό. Απλά σε όλα αυτά τα ματς έπαιξα με διαφορετικά εργαλεία. Προσπαθούσα να βρω διαφορετικούς τρόπους."

Η Μαρία μίλησε και για την Aryna Sabalenka, την οποία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Indian Wells: "Ήταν αναμενόμενο να κερδίσει ένα Grand Slam, ήταν κοντά εδώ και καιρό. Είναι στο Top 20 από τότε που ήταν 20 ετών και έχει κερδίσει μεγάλους τίτλους. Ξέρω πως βασανιζόταν στο γρασίδι, αλλά αργότερα έπαιξε και εκεί σε μερικούς ημιτελικούς. Είναι εκπληκτική παίκτρια. Ήξερα πως θα κερδίσει Slam. Ήρθε και είμαι χαρούμενη για εκείνη, είναι πολύ καλή κοπέλα και ευχάριστη παρέα."

Για την αυριανή αναμέτρηση, είπε: "Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί αισθάνεται πολύ καλά την μπάλα. Έχει πολλή αυτοπεποίθηση, θα ήταν δύσκολο σε οποιαδήποτε επιφάνεια και αν παίζαμε. Σήμερα άκουσα τους σχολιαστές να λένε πως μέχρι στιγμής έχει παίξει μόνο 9 ράλι μεγαλύτερα των 9 χτυπημάτων. Αυτό σημαίνει πως βγάζει μεγάλα χτυπήματα και είδα πως και σήμερα έπαιξε έτσι. Θα είναι δύσκολο, δεν περιμένω μια νίκη όπως στο Fort Worth. Θα είναι διαφορετική παίκτρια και είμαι έτοιμη γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots