WTA
"Λύγισε" μετά από τρίωρη μάχη με Andreescu η Σάκκαρη (vids)

 
"Λύγισε" μετά από τρίωρη μάχη με Andreescu η Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 21:11

Μετά από μια τεράστια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Bianca Andreescu κατάφερε να "λυγίσει" ξανά τη Μαρία Σάκκαρη στο Μαϊάμι, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Miami Open.

Μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης στο Hard Rock Stadium, η Bianca Andreescu επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 5-7, 6-3, 6-4 και πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "32" του Miami Open.

Οι δυο παίκτριες τα έδωσαν όλα στο court και δημιούργησαν έναν από τους αγώνες του τουρνουά, στην πρεμιέρα της Σάκκαρη και στη δεύτερη αναμέτρηση της Andreescu στο Μαϊάμι.

Από το 1ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με την Ελληνίδα παίκτρια να κάνει πρώτη το break στο 4-3 και την Andreescu να ισοφαρίζει άμεσα, σε 4-4. Στο επόμενο game η 22χρονη Καναδή έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της, για να προηγηθεί σε 5-4. 

Η Σάκκαρη βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο επόμενο game, όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ, επέστρεψε όμως από το 4-5, 15-40 και με 3 πόντους στη σειρά ισοφάρισε σε 5-5. Στο αμέσως επόμενο game η Ελληνίδα παίκτρια έκανε και το break, για να περάσει ξανά μπροστά και αυτή τη φορά να κλείσει το σετ, σβήνοντας νέο break point της Andreescu, πριν σερβίρει για το 7-5. 

Η Andreescu επέστρεψε δριμύτερη στο court και άνοιξε το δρόμο προς την ανατροπή χάρη σε ένα break που έκανε στο 4ο game, για να περάσει μπροστά με 3-1.

Η Σάκκαρη κατάφερε να σβήσει ένα break point στο 1-4, 30-40 και να μειώσει σε 4-2, αλλά η Andreescu κράτησε το σερβίς της μετά από ένα game με 6 ισοπαλίες, για το 5-2. Κράτησε ξανά το σερβίς της στο 9ο game η νεαρή Καναδή, η οποία έκλεισε το σετ με 6-3 και έστειλε τη μεγάλη μάχη σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ η Andreescu είχε το momentum και έκανε 3 συνεχόμενα break στο σερβίς της Σάκκαρη, για να προηγηθεί με 4-1. Δεν σταμάτησε να παλεύει η Ελληνίδα, που μείωσε σε 4-3, κρατώντας το σερβίς της στο 7ο game μετά από 7 ισοπαλίες και 3 σβησμένα break points.

Η Andreescu άντεξε στην πίεση και κράτησε το σερβίς της στα δυο επόμενα service games της για να διατηρήσει το προβάδισμα και να ολοκληρώσει την ανατροπή, αφού έσβησε και ένα break point για το 5-5 στο 10o game. 

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Andreescu απέναντι στη Σάκκαρη, αφού την είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο και το 2021. Η Σάκκαρη είχε κερδίσει την Καναδή στο US Open, επίσης το 2021.

Στον 3ο γύρο του Miami Open η Andreescu, η οποία απέκλεισε στον 1ο γύρο την Emma Raducanu, επίσης στα 3 σετ, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Sofia Kenin και Anhelina Kalinina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots