WTA
Νέο career high για τη Μιχαέλα Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 14:01

Μετά και τις καλές εμφανίσεις της στις ITF διοργανώσεις της Αττάλειας, η Μιχαέλα Λάκη βελτίωσε το career high της σήμερα, στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Αναλυτικά η κατάταξη των Ελληνίδων σε μονά και διπλά.

Η Λάκη, η οποία έπαιξε σε έναν τελικό και έναν προημιτελικό τις δυο τελευταίες εβδομάδες στα ITF Pro τουρνουά της Αττάλειας (15.000 δολαρίων), κέρδισε 24 θέσεις σήμερα και ανέβηκε στο Νο.582 της παγκόσμιας κατάταξης - 7 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο career high της.

Παράλληλα, η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται πολύ ψηλά, στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, ούσα η κορυφαία της χώρας μας στη συγκεκριμένη λίστα.

Σημαντική άνοδο αυτή την εβδομάδα είχε και η Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε 16 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.543 του κόσμου.

Πάντα πρώτη στην κατάταξη της WTA από τις Ελληνίδες είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, που έμεινε σταθερή στο Νο.9 του κόσμου αυτή την εβδομάδα.

Στο Νο.152 βρίσκεται η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που έχασε μια θέση σήμερα, ενώ στο Νο.207 η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε 2 θέσεις. Σταθερή στο Νο.328 έμεινε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα η Ελένη Χριστοφή, που είναι στο Νο.702, η Δήμητρα Παύλου, που είναι στο Νο.714, καθώς και η Ελένη Κορδολαίμη, στο Νο.915.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Στα διπλά, η Παπαμιχαήλ παραμένει στο Νο.1 της χώρας μας και στο Νο.130 του κόσμου, ενώ πίσω της είναι η Σακελλαρίδη, που κέρδισε μια θέση, στο Νο.166. Η Γραμματικοπούλου υποχώρησε στο Νο.216, χάνοντας 17 θέσεις.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots