WTA
Επέστρεψε στις νίκες η Σάκκαρη

 
Επέστρεψε στις νίκες η Σάκκαρη
© Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 13:44

Μια πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε με 2-0 σετ της Arantxa Rus στην πρεμιέρα της στη Μαδρίτη, μπήκε στις "32" καλύτερες του Madrid Open και έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών διαδοχικών ηττών.

Μετά τις συνεχόμενες ήττες της σε πρεμιέρες στο Μαϊάμι και στην Στουτγκάρδη, η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας την Arantxa Rus με 6-4, 6-4, σε 95 λεπτά παιχνιδιού στο Stadium 3 της Caja Magica.

Η 27χρονη Ελληνίδα, Νο.9 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε ένα καλό 1ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε σε κανένα game στο δικό της σερβίς και "έσπασε" το σερβίς της Ολλανδέζας στο 5ο game (3-2), για να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του και να το κλείσει με ένα love service game για το 6-4.

Στο 2ο σετ, αν και προηγήθηκε με 2-0, φάνηκε να δυσκολεύεται περισσότερο, με την Rus να παίρνει τα 3 επόμενα games και να περνάει μπροστά με 3-2. Η Σάκκαρη βρήκε κι άλλο break στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3, ενώ έκτοτε κράτησε το προβάδισμά της, έστω και δύσκολα.

Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 10ο game, για να αποφύγει τις περιπέτειες και να κάνει τελικά το 6-4 στο 2ο match point της και να "σφραγίσει" την πρόκριση σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Αυτή ήταν η 5η νίκη της Σάκκαρη επί της Rus, σε ισάριθμες συναντήσεις.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη το 2021, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο μια εκ των Donna Vekic και Rebeka Masarova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots