WTA
"Στοπ" από Vondrousova για Σάκκαρη (vid)

 
"Στοπ" από Vondrousova για Σάκκαρη (vid)
© Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 13:35

Η Marketa Vondrousova σταμάτησε την προσπάθεια της Μαρίας Σάκκαρη στη Ρώμη, κερδίζοντάς την με 2-0 σετ.

Η Vondrousova επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική της φόρμα και απέκλεισε και τη Σάκκαρη από τη Ρώμη, κερδίζοντάς την μάλιστα με το "καθαρό" 7-5, 6-3, για να μπει στις "16" καλύτερες του Internazionali BNL d' Italia.

H 23χρονη Τσέχα, φιναλίστ το 2019 στο Roland Garros, είχε αποκλείσει ακόμα την Kaia Kanepi και την Bianca Andreescu στο Foro Italico, την τελευταία μάλιστα με το συντριπτικό 6-0, 6-1.

Ξεκίνησε ιδανικά και τον σημερινό αγώνα, για να κάνει break στο σερβίς της Σάκκαρη από το 1ο game και να πάρει ένα προβάδισμα με 2-0. Μέχρι και το 5-3, η Τσέχα δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς της, αφού δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point και μόνο σε ένα game βρέθηκε πίσω με 15-30, όμως ανταποκρίθηκε με 3 γρήγορους κερδισμένους πόντους στη σειρά.

Μετά το 9ο game όμως η Σάκκαρη κατάφερε να σώσει διπλό set point στο δικό της σερβίς και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αφού από το 3-5, 15-40 μείωσε σε 4-5 και στη συνέχεια έκανε για 1η φορά break και ισοφάρισε σε 5-5.

Η απάντηση της Vondrousova δεν θα μπορούσε να είναι πιο εκκωφαντική, με την Τσέχα να παίρνει αμέσως πίσω το προβάδισμα με break για το 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς αυτή τη φορά για την κατάκτηση του 1ου σετ.

Και στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς από τη Vondrousova, που προηγήθηκε με 2-1. Αυτή τη φορά η Σάκκαρη είχε τις ευκαιρίες της, η Τσέχα όμως ήταν σε όλες άψογη, σβήνοντας από ένα break point σε 4ο (3-1) και 6ο game (4-2), για να διατηρήσει το πάνω χέρι.

Στο 9ο game, όπως και στο 1ο σετ, έφτασε σε διπλό match point η Vondrousova, που αυτή τη φορά αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία της και έκλεισε το σετ, χωρίς να χρειαστεί να σερβίρει για την πρόκριση.

Μετά από 88 λεπτά η Vondrousova έκανε δικό της το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia και θα περιμένει την αναμέτρηση της Elena Rybakina με την Anna Kalinskaya, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει εκεί.

Η Σάκκαρη φαίνεται πως ορθώς έπραξε να δηλώσει συμμετοχή σε ακόμα ένα τουρνουά πριν από το Roland Garros, το 250άρι του Ραμπάτ, όπου θα αγωνιστεί σε μια εβδομάδα. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά ακόμα ματς πριν από το Παρίσι, ενδεχομένως και να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, ενώ το σημαντικότερο είναι πως δεν θα πάει στο μεγαλύτερο ραντεβού της χωμάτινης σεζόν χωρίς να έχει δώσει παιχνίδι για περισσότερο από 2 εβδομάδες, κάτι που μοιραία θα συνέβαινε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots