WTA
Στο Νο.121 η Παπαμιχαήλ - 5 Ελληνίδες με νέα career high!

 
Στο Νο.121 η Παπαμιχαήλ - 5 Ελληνίδες με νέα career high!
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 13:34

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ανέβηκε στο Νο.121 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά αυτή την εβδομάδα, βελτιώνοντας το προσωπικό της ρεκόρ, ενώ νέα ρεκόρ σημείωσαν ακόμα οι Ελένη Χριστοφή, Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη και Δήμητρα Παύλου, σε μια πολύ καλή μέρα για τις Ελληνίδες στην κατάταξη της WTA.

Πρώτη είδηση στη σημερινή ανανέωση στις κατατάξεις της WTA για τις Ελληνίδες είναι βεβαίως η τεράστια άνοδος που σημείωσαν στα διπλά οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Ελένη Χριστοφή, οι οποίες είχαν μια εξαιρετική εβδομάδα στη Μαδρίτη και έφτασαν έως τον τελικό στη διοργάνωση των 100.000 δολαρίων της ITF.

Χάρη σ' αυτή την πορεία, η Παπαμιχαήλ κέρδισε 10 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.121 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high της. Η Δέσποινα, είναι η κορυφαία Ελληνίδα στην κατάταξη των διπλών.

Δεύτερη είναι η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.166 (με career high το Νο.163), ενώ καλή άνοδο είχε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 14 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.196.

Η συμπαίκτρια της Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη, Ελένη Χριστοφή, σημείωσε βεβαίως πολύ εντυπωσιακή άνοδο με τους 85 βαθμούς που κέρδισε στο 100άρι τουρνουά, καθώς από το Νο.456 "εκτοξεύτηκε" στο Νο.346, 110 θέσεις ψηλότερα και φυσικά σε νέο career high.

Σπουδαία άνοδο 67 θέσεων σημείωσε η Μάρθα Ματούλα, που ανέβηκε στο Νο.395, ενώ στο Νο.615 (+35 θέσεις), ανέβηκε η Δήμητρα Παύλου. Και οι δυο, έκαναν διπλά career high σήμερα, σε μονά και διπλά!

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών της WTA:

Στα μονά, εννοείται πως πάντα πρώτη είναι η Μαρία Σάκκαρη, που παραμένει σταθερή στο Νο.8 και στο Top 10, όπου βρίσκεται πλέον για 87 συναπτές εβδομάδες.

Ακολουθεί στην Εθνική μας κατάταξη η Παπαμιχαήλ, η οποία έμεινε επίσης αμετακίνητη, στο Νο.157 της WTA. Εντυπωσιακή άνοδο είχε η Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 35 θέσεις και επέστρεψε πανηγυρικά στο Top 200, φτάνοντας στο Νο.186. Μια θέση ψηλότερα βρίσκουμε τη Σακελλαρίδη, στο Νο.321.

Χαμηλότερα, έχουμε τρια ελληνικά career high. Την πρώτη της είσοδο στο Top 500 έκανε η Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε 45 θέσεις και βρέθηκε ακριβώς στο Νο.500. Στο Νο.556 ανέβηκε η Μιχαέλα Λάκη, που βελτίωσε την προηγούμενη θέση και το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 21 θέσεις, ενώ η Δήμητρα Παύλου άφησε πίσω της 32 θέσεις και βελτίωσε και εκείνη κατά ισάριθμες θέσεις το προηγούμενο career high της, για να φτάσει στο Νο.660.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots