WTA
"Κρεμάει" τη ρακέτα της στα 27 της η Kontaveit!

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 - 15:29

H Anett Kontaveit, η οποία έφτασε μέχρι το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης το 2022, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από το Wimbledon!

Η Kontaveit έκανε τη μεγάλη ανακοίνωση μέσω της σελίδας της στο Instagram, αναφέροντας ενδεικτικά ότι αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη, που δεν της επιτρέπει τον τελευταίο καιρό να αγωνίζεται χωρίς πόνους στο κορυφαίο επίπεδο.

"Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με την ιατρική ομάδα μου, ενημερώθηκα ότι πάσχω από τη νόσο του εκφυλισμένου δίσκου στην πλάτη μου. Αυτό δεν μου επιτρέπει να κάνω φουλ προπόνηση και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε top επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων.

Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια - θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η 27χρονη Εσθονή.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Anett Kontaveit (@anett_kontaveit)

Κορυφαία χρονιά για την Kontaveit ήταν το 2021, όταν κατάφερε να φορμαριστεί την καταλληλότερη περίοδο, κερδίζοντας 4 τρόπαια σε διάστημα 2,5 μηνών, στο Κλίβελαντ, στην Οστράβα, στη Μόσχα και στο Βουκουρέστι, για να προκριθεί στο WTA Finals για 1η φορά στην καριέρα της και να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Την επόμενη χρονιά, το 2022, κατάφερε να ανεβεί έως και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ολοκλήρωσε την καριέρα της με 6 τίτλους και 11 χαμένους τελικούς, ενώ η καλύτερη πορεία της σε ένα Grand Slam ήταν τα προημιτελικά του Australian Open, το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots