WTA
WTA: Οι καλύτεροι αγώνες του 2022 (Μέρος Β')

 
Serena Williams
Serena Williams © USTA
tn team Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 22:29

Ανατρέχοντας στη σεζόν του 2022 στο WTA Tour, σας παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους αγώνες της χρονιάς. Στο δεύτερο μέρος, συμπεριλαμβάνονται οι αναμετρήσεις των Grand Slams διοργανώσεων.

5) Serena Williams d. Anett Kontaveit 7-6(4) 2-6 6-2
2ος γύρος US Open, Νέα Υόρκη

Στο τελευταίο τουρνουά της απίθανης καριέρας της, η Serena Williams προσέφερε πολλές συγκινήσεις, αλλά και υψηλό επίπεδο, στο κοινό της Νέας Υόρκης. Στον 2ο γύρο μετά από μια μεγάλη μάχη με την Kontaveit, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη εκείνη την περίοδο, η 41χρονη Αμερικανίδα πήρε τη νίκη στα τρια σετ, δείχνοντας μεγάλο πάθος και αντοχή μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση.

4) Amanda Anisimova d. Naomi Osaka 4-6, 6-3, 7-6 (5)
3ος γύρος Australian Open, Μελβούρνη

Στον πιο συναρπαστικό αγώνα του φετινού Australian Open, η Anisimova έσωσε 2 match points και κέρδισε την Osaka, υπερασπίστρια του τίτλου, στο super tie-break. Η Αμερικανίδα τελείωσε το ματς με 46 winners, περισσότερους από τους διπλάσιους της Osaka, που είχε 21. Έκανε και πολλά λάθη βέβαια η 20χρονη Αμερικανίδα, με την Osaka να μένει στο ματς ως το τέλος, αλλά να το χάνει στο tie-break του 3ου σετ.

3) Karolina Pliskova d. Victoria Azarenka 7-5, 6-7 (5), 6-2
4ος γύρος US Open, Νέα Υόρκη

Σε ένα ματς που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Pliskova κέρδισε την Azarenka στη φάση των "16" του US Open. Ήταν ένα σπουδαίο ματς, με την Azarenka να επιστρέφει στο παιχνίδι από το 5-7, 5-6 και να ισοφαρίζει. Στο 3ο σετ παρόλα αυτά η Pliskova παρέμεινε δυνατή, ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0, για να επιβληθεί τελικά με 6-2.

2) Tatjana Maria d. Jule Niemeier 4-6, 6-2, 7-5
Προημιτελικός Wimbledon, Λονδίνο

Η πορεία της Maria ως τα ημιτελκά του φετινού Wimbledon ήταν μια από τις ιστορίες της φετινής χρονιάς. Η 34χρονη Γερμανίδα, μητέρα 2 παιδιών και Νο.102 στην παγκόσμια κατάταξη όσο γινόταν το τουρνουά, όχι μόνο απέκλεισε της Μαρία Σάκκαρη και Jelena Ostapenko για να μπει στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam, αλλά εκεί κέρδισε και τη συμπατριώτισσά της, Jule Niemeier, σε ένα από τα ματς της χρονιάς. Η Maria έχανε με σετ στον αγώνα, ενώ στο 3ο σετ έχανε με 2-4, πριν ανατρέψει την κατάσταση και πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας της.

1) Ajla Tomljanovic d. Serena Williams 7-5, 6-7 (4), 6-1
3ος γύρος US Open, Νέα Υόρκη

Μπορεί το επίπεδο σ' αυτόν τον αγώνα να μην ήταν τόσο υψηλό όσο για παράδειγμα στη νίκη της Serena επί της Kontaveit, ωστόσο πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα στην καριέρα της Αμερικανίδας τενίστριας και αυτό από μόνο του του δίνει μεγάλη ιστορική σημασία. Η Serena κατέθεσε για μια ακόμα φορά ψυχή και σώμα σε ένα κατάμεστο Arthur Ashe Stadium, αλλά "λύγισε" στο 3ο σετ μιας μεγάλης μονομαχίας με την Tomljanovic. Το παιχνίδι είχε και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, με τη Serena να χάνει προβάδισμα με 4-0 και με 5-2 στο 2ο σετ και να ισοφαρίζεται σε 5-5, αλλά να καταφέρνει να κερδίζει αυτό το σετ στο tie-break. Της στοίχισε όμως σε ενέργεια αυτή η καθυστέρηση στο κλείσιμο του σετ και στο 3ο σετ παρότι προηγήθηκε με 1-0, 40-15, τελικά ξέμεινε από δυνάμεις και η Tomljanovic με 6 κερδισμένα games στη σειρά ολοκλήρωσε τη νίκη της, σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots