"Εκθρόνισε" την Osaka η Anisimova (vids)

 
"Εκθρόνισε" την Osaka η Anisimova (vids)
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 12:44

H Amanda Anisimova έσωσε 2 match points και κέρδισε τη Naomi Osaka στο tie-break του 3ου σετ, για να την "εκθρονίσει" από το Australian Open. Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η Ashleigh Barty.

Μετά από μια μεγάλη εμφάνιση, η 20χρονη Amanda Anisimova επιβλήθηκε της Naomi Osaka με 4-6, 6-3, 7-6 (10-5) και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open, αφήνοντας εκτός συνέχειας την περσινή πρωταθλήτρια.

Η πολύ επιθετική Anisimova τελείωσε το παιχνίδι με 46 winners και 44 αβίαστα λάθη. Κατάφερε να έχει μια ισορροπία στα στατιστικά της, την ώρα που η Osaka είχε 45 λάθη και μόλις 21 winners, λιγότερους από τους μισούς δηλαδή της Αμερικανίδας.

Παρόλα αυτά το ματς ήταν μεγάλο ντέρμπι και οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το τέλος. Στο 10ο game η Osaka άσκησε έντονη πίεση και έφτασε 2 φορές στο match point και τις 2 όμως η Αμερικανίδα έμεινε στο παιχνίδι.

Τελικά κράτησε το σερβίς της για το 5-5 και το σετ οδηγήθηκε λίγο μετά στο tie-break 10 πόντων, όπου η 20χρονη ήταν από την αρχή καλύτερη και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να επιβληθεί με 10-5 και να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Στον 4ο γύρο του Australian Open, όπου θα παίξει για 2η φορά στην καριέρα της, η Anisimova θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και Νο.1 στον κόσμο, Ashleigh Barty.

Η 25χρονη Αυστραλή ήταν και σήμερα σαρωτική, συντρίβοντας την Camila Giorgi με 6-2, 6-3 σε 61 μόνο λεπτά.

Έσωσε και τα 4 break points που αντιμετώπισε η Barty, η οποία είχε 11 winners και 13 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" το σερβίς της Ιταλίδας δυο φορές στο 1ο σετ και άλλη μια στο 2ο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots