Στην 8άδα Sabalenka και Pliskova (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:50

H Aryna Sabalenka επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε την Danielle Collins, για να δώσει συνέχεια στην τρομερή της πορεία στο US Open. Στις "8" καλύτερες και η Karolina Pliskova, που κέρδισε κι εκείνη στα 3 σετ τη Victoria Azarenka.

Η Sabalenka κατάφερε να επικρατήσει της Collins σε ένα πολύ δύσκολο ματς με 3-6, 6-3, 6-2 και να προκριθεί στα προημιτελικά του US Open για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, ημιφιναλίστ πέρσι στο αμερικανικό Grand Slam, παρότι έκανε break και προηγήθηκε με 3-1 μετά την απώλεια του 1ου σετ, έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και είδε την Collins να επιστρέφει στο σετ.

Στη συνέχεια η Αμερικανίδα έσβησε 4 break points για να κάνει το 3-3 και η Sabalenka κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό, καθώς αντιμετώπισε 3 break points στο 7ο game! Βγήκε "ζωντανή" απ' αυτή τη συνθήκη η Sabalenka, που κράτησε τελικά το σερβίς της μετά από 8 ισοπαλίες και ανέκτησε το προβάδισμα με 4-3.

Ακολούθησε break της Λευκορωσίδας για το 5-3, σώζοντας στη συνέχεια κι ένα ακόμα break point για να υπερασπιστεί ξανά το σερβίς της και να φτάσει στο 6-3.

Τα πράγματα ήταν καλύτερα για την Sabalenka στο 3ο σετ, όπου είχε το momentum, προηγήθηκε από νωρίς με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω της, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά.

Στα προημιτελικά η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova, που επίσης χρειάστηκε 3 σετ και κάτι περισσότερο από 3 ώρες, για να κερδίσει τη Victoria Azarenka με 7-5, 6-7 (5), 6-2.

Η Pliskova έσωσε 2 set points στο 4-5 του 1ου σετ και το κέρδισε με 7-5. Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 2-4 και έφτασε κοντά στη νίκη όταν προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5, αλλά η Azarenka έμεινε ψύχραιμη και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου κατάφερε έστω και στο 4ο set point της να το κατακτήσει.

Στο 3ο σετ η Τσέχα δεν κινδύνεψε ουσιαστικά, αφού ξεκίνησε καλύτερα για το 2-0 και δεν απειλήθηκε στο σερβίς της έκτοτε, για να κάνει μάλιστα νέο break στο 7ο game και να το κατακτήσει τελικά με 6-2.

Η Pliskova προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του US Open και για 5η συνολικά, με καλύτερη πορεία της τον τελικό του 2016. Με τη Sabalenka θα παίξει για 4η φορά στο tour, με τις 2 παίκτριες να έχουν από 2 νίκες. Στις δυο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους πάντως, στο Wimbledon και στο Μόντρεαλ το 2021, η Τσέχα είχε επικρατήσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots