Το όνειρο συνεχίζεται για τη Maria (vid)

 
Το όνειρο συνεχίζεται για τη Maria (vid)
© AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 17:38

H 34χρονη Tatjana Maria, μητέρα δυο παιδιών, συνεχίζει την παραμυθένια πορεία της στο φετινό Wimbledon, καθώς έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή επί της Jule Niemeier και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam.

Η Tatjana Maria, No.102 στην παγκόσμια κατάταξη και μητέρα δυο παιδιών, πραγματοποιεί στα 34 της το καλύτερο -με διαφορά- Grand Slam στην καριέρα της, σε μια από τις πιο όμορφες και απρόσμενες τενιστικές ιστορίες της φετινής σεζόν.

Στον πρώτο προημιτελικό του γυναικείου ταμπλό του Wimbledon, η 34χρονη Γερμανίδα κέρδισε την συμπατριώτισσά της και επίσης μεγάλη έκπληξη, Νο.97 στον κόσμο, Jule Niemeier, με 4-6, 6-2, 7-5.

Η 22χρονη Niemeier έκανε break στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά έως το τέλος του 1ου σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4. Άνοιξε με break και το 2ο σετ, όμως η Maria κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 επόμενα games για να το κερδίσει με 6-2.

Στο 3ο σετ η Maria βρέθηκε ξανά όμως με την πλάτη στον τοίχο, αφού υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 2-4. Κατάφερε να επιστρέψει και από αυτό, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για να προηγηθεί με 5-4.

Αργότερα, στο 11ο game του αποφασιστικού σετ, έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5. Τελικά, η 34χρονη έκανε το νικηφόρο break στο 12ο game και "σφράγισε" τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας της, μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά μάχης στο No.1 Court.

Η Maria, η οποία απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο, είχε παίξει σε 34 Grand Slams στην καριέρα της και δεν είχε προκριθεί ποτέ στις "16", μέχρι και λίγες ημέρες πριν.

Τώρα θα βρεθεί στην 4άδα ενός major και θα περιμένει την αναμέτρηση της Ons Jabeur με τη Marie Bouzkova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots