Πέρασε τη δοκιμασία η Swiatek (vid)

 
Πέρασε τη δοκιμασία η Swiatek (vid)
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 12:44

H Iga Swiatek είχε μια δύσκολη πρεμιέρα στη Μελβούρνη απέναντι στην Jule Niemeier, αλλά πέρασε τη δοκιμασία και προκρίθηκε στον 2ο γύρο. Νίκες και για τα υπόλοιπα φαβορί.

Η Swiatek δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ στη Rod Laver Arena, αλλά στα κρίσιμα σημεία έπαιξε σαν Νο.1 του κόσμου και νίκησε την Niemeier με 6-4, 7-5, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον 2ο γύρο του Australian Open.

H 21χρονη Πολωνή τενίστρια, ημιφιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη, χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 3-3 του 1ου σετ, για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 4-3. Αργότερα, στο μοναδικό game που έγινε απειλητική στο σερβίς της Γερμανίδας, έκανε το break και πήρε το σετ με 6-4.

Ακόμα πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, στο οποίο ο Niemeier έκανε break με το καλημέρα και προηγήθηκε με 2-0. Μετά από αυτό η Γερμανίδα εύκολα ή δύσκολα κρατούσε το σερβίς της και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι και το 5-3.

Όταν όμως σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, η πίεση στους ώμους της ήταν πολύ μεγαλύτερη και τελικά η Swiatek "μίλησε" την κρίσιμη στιγμή, για να κερδίσει τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους του αγώνα και να μετατρέψει αυτό το 4-5 σε 7-5.

Στον 2ο γύρο της Μελβούρνης, η κορυφαία παίκτρια του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Camila Osorio, που κέρδισε την Panna Udvardy με 6-4, 6-1.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκαν και τα υπόλοιπα μεγάλα φαβορί που αγωνίστηκαν σήμερα στο Melbourne Park. Η Coco Gauff επιβλήθηκε της Katerina Siniakova με 6-1, 6-4, ενώ η Jessica Pegula συνέτριψε την Jaqueline Cristian με 6-0, 6-1.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε η Jelena Ostapenko, η οποία επιβλήθηκε της Dayana Yastremska με 6-4, 6-2, ενώ η Victoria Azarenka επέστρεψε από το 0-3 στο 1ο σετ και νίκησε τη Sofia Kenin με 6-4, 7-6 (3). Τέλος, η Petra Kvitova επιβλήθηκε της Alison Van Uytvanck με 7-6 (3), 6-2, ενώ η Bianca Andreescu έβγαλε εκτός τη Νο.25 του ταμπλό, Marie Bouzkova, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots