WTA
Προκρίθηκαν Swiatek και Rybakina (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 16:16

Με straight sets νίκες συνεχίζουν στη 16άδα του Πεκίνου η Iga Swiatek και η Elena Rybakina, ενώ την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήρε και η 16χρονη Mirra Andreeva, που πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη νίκη στην σπουδαία χρονιά της.

Η Swiatek δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τη Varvara Gracheva με 6-4, 6-1, σε έναν αγώνα που άργησε μερικές ώρες να ολοκληρωθεί, εξαιτίας της διακοπής που υπήρξε από τη βροχή στο ξεκίνημα του 2ου σετ.

Η 22χρονη Πολωνή, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη και στο ταμπλό του China Open, εξασφάλισε παράλληλα την παρουσία Πολωνής παίκτριας στα προημιτελικά, αφού θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τη συμπατριώτισσά της, Magda Linette.

Την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήρε και η Elena Rybakina, η οποία κέρδισε τα 8 τελευταία games της αναμέτρησής της με την Tatjana Maria, για να επικρατήσει της Γερμανίδας με 7-5, 6-0.

Για μια θέση στα προημιτελικά, η Rybakina θα αντιμετωπίσει τη 16χρονη Mirra Andreeva, που έκανε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και επιβλήθηκε της Anastasia Pavlyuchenkova με 6-2, 6-1.

Η 16χρονη Ρωσίδα, qualifier στο τουρνουά του Πεκίνου, είχε βγάλει εκτός την Barbara Krejcikova με 6-2, 6-2 στον 1ο γύρο και με τη δεύτερη πολύ μεγάλη νίκη της εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots