ATP
Ήττα για τον Zverev στην επιστροφή (vids)

 
Jiri Lehecka
Jiri Lehecka Tennis Australia/ATP Tour, Peter Staples
tn team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 10:04

O Alexander Zverev γνώρισε την ήττα από τον Jiri Lehecka με 2-0 σετ στην επιστροφή του στη δράση μετά από 7 μήνες.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Zverev στην αγωνιστική δράση δεν συνδυάστηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς ο 25χρονος Γερμανός γνώρισε την ήττα από τον Lehecka με 6-4, 6-2, σε έναν αγώνα που ο 21χρονος Τσέχος είχε τον έλεγχο.

Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τον Zverev μετά τον τραυματισμό που είχε στον αστράγαλό του πριν από 7 μήνες, στον ημιτελικό του Roland Garros με τον Rafael Nadal.

Ο Zverev απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, δεν αξιοποίησε όμως κανένα από τα δυο break points που είχε στο 3ο game, με τον Lehecka να υπερασπίζεται το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 2-1.

Από εκείνο το σημείο ο νεαρός Τσέχος άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και στο 6ο game έγινε για 1η φορά απειλητικός στο σερβίς του Sascha, με τον Γερμανό να σβήνει διπλό break point και να κρατάει το σερβίς του για το 3-3. Στο 10ο game έγινε ξανά απειλητικός ο Lehecka και αυτή τη φορά αξιοποίησε το break point του που ήταν και set point, για να κάνει το 6-4.

Αφού επέστρεψε από το 0-40 και έσβησε 4 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game του 2ου σετ, ο Τσέχος έκανε break για το 3-1. Ο Zverev μείωσε προσωρινά με break back για το 3-2, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε μια φορά το σερβίς του στο υπόλοιπο του αγώνα και ο Lehecka έκανε 2 ακόμα break στη σειρά, για να πάρει το 2ο σετ με 6-2.

Η Τσεχία διεύρυνε μάλιστα το προβάδισμα της με 2-0 εις βάρος της Γερμανίας, αφού περίπου δυο ώρες αργότερα η Marie Bouzkova πανηγύρισε τη νίκη με 6-2, 7-5 επί της Jule Niemeier, δίνοντας έτσι στην ομάδα της ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει των αυριανών αγώνων, για ένα tie που γίνεται για το Group C, στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots