Επίδειξη ισχύος από τη Swiatek (vid)

 
Επίδειξη ισχύος από τη Swiatek (vid)
© AELTC / Eddie Keogh
tn team Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 - 18:47

Μια ακόμα ισοπεδωτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Iga Swiatek, η οποία απώλεσε μόλις 2 games από τη Sara Sorribes Tormo. Εμφατικά στον 3ο γύρο και η Daria Kasatkina.

Μετά την άνετη νίκη της επί της Lin Zhu (6-1, 6-3), η Iga Swiatek συνέτριψε την Sara Sorribes Tormo με 6-2, 6-0 σε 69 μόλις λεπτά και πήρε με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Η 22χρονη Πολωνή, Νο.1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, πέτυχε 27 winners στο παιχνίδι, έναντι μόλις τριών της αντίπαλής της! Επίσης είχε 13 αβίαστα λάθη, με την Ισπανίδα να έχει δυο λιγότερα (11). Από το 4-2 του 1ου σετ, η Swiatek κέρδισε 8 games στη σειρά και έβαλε πολύ γρήγορα τέλος στο ματς.

Στον 3ο γύρο του βρετανικού major, η Swiatek θα αντιμετωπίσει μια εκ των Petra Martic και Diane Parry.

Στον 3ο γύρο μπήκε ήδη και η Daria Kasatkina, εξίσου επιβλητικά, αφού συνέτριψε την Jodie Burrage με 6-0, 6-2. Μόλις μια ώρα έμεινε στο court η Kasatkina, η οποία είχε 11 αβίαστα λάθη, έναντι 31 της Burrage.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Victoria Azarenka και Nadia Podoroska.

Σε αναμετρήσεις που έγιναν για τον 1ο γύρο, η Anett Kontaveit, που παίζει το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της, νίκησε την Lucrezia Stefanini με 6-4, 6-4, ενώ η Beatriz Haddad Maia απέκλεισε την Yulia Putintseva με 3-6, 6-0, 6-4. H Donna Vekic με τη σειρά της επικράτησε της Shuai Zhang με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots