1ος GS ημιτελικός για τη Vekic (vid)

 
1ος GS ημιτελικός για τη Vekic (vid)
© AELTC/Tony O Brien
tn team Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 - 17:15

Στον σπουδαιότερο ημιτελικό της καριέρας της προκρίθηκε η Donna Vekic, η οποία προσγείωσε στην πραγματικότητα τη Lulu Sun στον πρώτο προημιτελικό του Wimbledon.

Η Vekic έβαλε τέλος στην παραμυθένια πορεία της Sun, που ξεκινούσε από τα προκριματικά, κερδίζοντας την 23χρονη Νεοζηλανδή με 5-7, 6-4, 6-1 στο No.1 Court.

Λίγο έλειψε να φτάσει σε μια ακόμα πολύ μεγάλη έκπληξη η Sun, η οποία βρίσκεται στο Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά, στη μόλις 2η συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η Νεοζηλανδή πήρε το 1ο σετ στις λεπτομέρειες, καθώς έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε στο σερβίς της, ενώ αξιοποίησε το 3ο δικό της break point, κάνοντας το μοναδικό break στο 11ο game (6-5).

Στο 2ο σετ ακολούθησε το σκορ μέχρι και το 3-3, πλησιάζοντας στα 3 games από μια ακόμα μεγάλη υπέρβαση. Η Vekic ωστόσο έκανε το πρώτο της break στην αναμέτρηση στο 8ο game του 2ου σετ, πέρασε μπροστά με 5-3 και έθεσε τις πρώτες αμφιβολίες στην Sun.

Αν και κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 5-4 η Sun, η Vekic έφταε σε 2ο συνεχόμενο break, σε ένα σημείο που το σερβίς της Νεοζηλανδής έδειχνε πολύ τρωτό, με την Κροάτισσα να παίρνει το 2ο σετ με 6-4.

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αυτό που ακολούθησε, με την Vekic να έχει και το momentum και να έχει "ξεκλειδώσει" το παιχνίδι της Sun, που έδειχνε και πιο κουρασμένη. Με δυο ακόμα break - έφτασε τα 4 στη σειρά - η Vekic ξέφυγε με 5-0 στο 3ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 7ο game με love service game, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Κι ενώ "έσπασε" την Sun στα 4 από τα 5 τελευταία της service game, η Vekic είχε και τρομερά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς στο τελευταίο μέρος του αγώνα, χάνοντας μόλις 2 πόντους πίσω από το σερβίς της σε ολόκληρο το 3ο σετ.

Μπορεί να ήταν το φαβορί και η πιο έμπειρη παίκτρια σήμερα στο court, όμως και για τη Vekic αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα της. Δεν έχει ξαναβρεθεί σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η 28χρονη Κροάτισσα τενίστρια, η οποία θα περιμένει τον επόμενο προημιτελικό, ανάμεσα στην Jasmine Paolini και την Emma Navarro, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει. Για όλες είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αφού το κάτω μέρος του ταμπλό έχει "καθαρίσει" από μεγάλα ονόματα από νωρίς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots