Billie Jean King Cup: Με Μάλτα για το επόμενο βήμα η Ελλάδα

 
Billie Jean King Cup: Με Μάλτα για το επόμενο βήμα η Ελλάδα
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 18:48

Η Ελλάδα συνδύασε με εύκολη νίκη τη σημερινή της πρεμιέρα στο Oeiras της Λισαβόνας για το τουρνουά της 2ης κατηγορίας του Billie Jean King Cup και αύριο θα αντιμετωπίσει τη Μάλτα, για να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι-οφ ανόδου. Δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και το αυριανό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα κέρδισε άνετα σήμερα το Ισραήλ με 3-0 και έκανε το πρώτο βήμα για τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τη Μαρία Σάκκαρη, που δεν αγωνίστηκε σήμερα, τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και τη Μάρθα Ματούλα, ενώ στο Oeiras βρίσκεται και η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αγνή Στεφάνου και ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, Απόστολος Μιχαλάκας.

Μετά την πετυχημένη πρεμιέρα, αύριο Μεγάλη Τετάρτη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Μάλτας, για το 2 στα 2 που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Η Μάλτα είναι μια αξιόλογη ομάδα χωρίς όμως μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της. Συγκεκριμένα έχει ταξιδέψει στο Oeiras με τις Francesca Curmi (#391 WTA), Elaine Genovese (No.642 doubles), Helene Pellicano και Emma Montebello στην αποστολή της.

Αυτή τη στιγμή, η οικοδέσποινα Πορτογαλία έχει 2 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ Ελλάδα και Βοσνία & Ερζεγοβίνη έχουν από μια νίκη στο Pool A. Στο Pool B, πρωπορεύονται μέχρι στιγμής η Εσθονία της Anett Kontaveit και η Λιθουανία.

Τα αποτελέσματα της Μ. Τρίτης:

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 3-0
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ 2-1
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ 3-0
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 3-0

Οι βαθμολογίες:

Pool A
1) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2-0 (5-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 1-0 (3-0)
3) ΒΟΣΝΙΑ 1-0 (2-1)
4) ΜΑΛΤΑ 0-2 (2-4)
5) ΙΣΡΑΗΛ 0-2 (0-6)

Pool B
1) ΕΣΘΟΝΙΑ 2-0 (6-0)
2) ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 2-0 (6-0)
3) ΓΕΩΡΓΙΑ 1-0 (2-1)
4) ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 0-1 (0-3)
5) ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-2 (1-5)
6) ΚΟΣΟΒΟ 0-2 (0-6)

Το πρόγραμμα της Μ. Τετάρτης:

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΛΤΑ
ΙΣΡΑΗΛ - ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ

*Στα πλέι οφ (Μ. Σάββατο 15 Απριλίου), θα παίξουν οι δυο πρωτοπόροι από τον κάθε όμιλο (ο 1ος του Pool A με τον 2ο του Pool B και αντίστροφα), διεκδικώντας τις δυο θέσεις ανόδου για το Group I του Billie Jean King Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots