Κέρδισε με 3-0 το Ισραήλ η Ελλάδα

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 17:12

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσαν τον ελληνικό θρίαμβο στον πρώτο αγώνα της ομάδας μας στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας του Billie Jean King Cup στην Πορτογαλία, κερδίζοντας εύκολα και το διπλό.

Η Γραμματικοπούλου και η Ματούλα επιβλήθηκαν των Mika Dagan Fruchtman και Shavit Kimchi με 6-1, 6-0 και διαμόρφωσαν μέσα σε 54 μόλις λεπτά το τελικό 3-0 της Ελλάδας επί του Ισραήλ.

Ήταν η πρεμιέρα της Ελλάδας στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να τα πηγαίνει εξαιρετικά και να χάνει μόλις 5 games στις 3 αναμετρήσεις με το Ισραήλ.

Στο πρώτο μονό η Γραμματικοπούλου είχε επικρατήσει της Mika Buchnik με 6-2, 6-0, ενώ στη συνέχεια η Δέσποινα Παπαμιχαήλ συνέτριψε με 6-1, 6-1 τη Lina Glushko. Με την εξίσου άνετη νίκη στο διπλό, η ελληνική ομάδα έκανε το 3-0 και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια που κάνει για επιστροφή στην 1η κατηγορία.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι στο Pool A, μαζί με την Πορτογαλία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ και τη Μάλτα. Διεκδικεί μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου, ενώ αύριο (12/04) θα επιχειρήσει να κάνει το 2ο βήμα πρόκρισης ενάντια στη Μάλτα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 3-0
Jamor Sports Complex, Oeiras, Πορτογαλία (clay, outdoor)
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Mika Buchnik 6-2, 6-0
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Lina Glushko 6-1, 6-1
Γραμματικοπούλου/Ματούλα - Dagan Fruchtman/Kimchi 6-1, 6-0

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots