Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική στη Λισαβόνα

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 15:38

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε εύκολα το παιχνίδι της στα μονά και η Ελλάδα ξεκίνησε με μια εμφατική νίκη τις υποχρεώσεις της στο Billie Jean King Cup στη Λισαβόνα.

Μετά την άνετη επικράτηση της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου, τη σκυτάλη πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που κέρδισε εξίσου εύκολα την Lina Glushko και ζευγάρωσε τις ελληνικές νίκες στο Oeiras της Πορτογαλίας.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.151 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της κορυφαίας παίκτριας του Ισραήλ με 6-1, 6-1 σε 68 μόλις λεπτά, για να κάνει το 2-0 για την Ελλάδα στη σειρά.

Και στα 2 σετ η Παπαμιχαήλ ήταν κυρίαρχη, κερδίζοντας 5 games στη σειρά στο 1-1 και των δυο, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει στην επικράτηση.

Αυτή ήταν η 13η νίκη της στα μονά σε αγώνα για το Billie Jean King Cup (13-9), 9η στο χώμα, όπου έχει πάρα πολύ καλή προϊστορία (9-2).

Η Ελλάδα με το 2-0 εξασφάλισε τη σημερινή νίκη επί του Ισραήλ, ωστόσο κάθε παιχνίδι μετράει, συνεπώς δεν θα κατέβει αδιάφορη στο διπλό, που θα ολοκληρώσει και τη συνάντηση. Θυμίζουμε πως από τον όμιλό της, όπου βρίσκονται ακόμα η Πορτογαλία, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη και η Μάλτα, θα προκριθούν οι δυο καλύτερες ομάδες στα πλέι οφ, που θα κρίνουν την άνοδο στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Στο διπλό θα παραταχθούν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Μάρθα Ματούλα, που θα αντιμετωπίσουν τις Shavit Kimchi και Mika Dagan Fruchtman.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τους αγώνες της Ελλάδας με το Ισραήλ εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots