Με Εσθονία για την άνοδο στο Group I

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 - 10:22

Η Ελλάδα ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο της στο Group II του Billie Jean King Cup, αντιμετωπίζοντας την πολύ δυνατή Εσθονία της Anett Kontaveit, για την άνοδο και την επιστροφή στο Group I.

Η Ελλάδα με την Εσθονία θα αγωνιστεί στο Court 1 του Jamor Sports Complex στο Oeiras της Λισαβόνας και θα ολοκληρώσει το τουρνουά για τη χώρα μας στο Group II της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Θυμίζουμε πως η ελληνική ομάδα κέρδισε τα 3 από τα 4 tie που έπαιξε αυτή την εβδομάδα στο Oeiras και πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της, πίσω μόνο από τη διοργανώτρια Πορτογαλία.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει την Εσθονία, την ομάδα που κάνει το καλύτερο τουρνουά απ' όλες μέχρι στιγμής και έχει στη διάθεσή της και την Anett Kontaveit, που έχει πέσει στο Νο.69 του κόσμου, αλλά φυσικά μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν στο Νο.2.

Εκτός από την Kontaveit, η ομάδα της Εσθονίας απαρτίζεται από την Elena Malygina (No.374 WTA), τη Maileen Nuudi (No.568 WTA), την Ingrid Neel (No.77 doubles) και την 16χρονη Laura Rahnel (No.316 στα juniors).

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Oeiras μέχρι στιγμής από τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο.151 WTA), Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο.202 WTA) και Μάρθα Ματούλα (Νο.559 WTA), ενώ στην Πορτογαλία βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9 WTA), που είναι η κορυφαία παίκτρια του τουρνουά, δεν έχει αγωνιστεί όμως μέχρι στιγμής λόγω ασθένειας.

Ομοσπονδιακή τεχνικός είναι η Αγνή Στεφάνου, ενώ στην Πορτογαλία βρίσκονται και ο φυσικοθεραπευτής της Εθνικής μας ομάδας, Απόστολος Μιχαλακάς, καθώς και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και Έφορος Αγωνιστικού της ΕΦΟΑ, Γιάννης Αθαναηλίδης.

Οι αγώνες της Ελλάδας με την Εσθονία, όπως και των υπολοίπων tie, θα ξεκινήσουν στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Η σειρά ως γνωστόν θα είναι δυο μονά και ένα διπλό, με τις Νο.2 των κάθε χωρών να αγωνίζονται πρώτα, στη συνέχεια τα Νο.1 και ακολουθεί το διπλό, σε αγώνες best-of-three με tie-break και "ad-scoring", σύμφωνα με τους κανονισμούς της ITF.

Οι αγώνες της Ελλάδας με την Εσθονία, θα προβληθούν ζωντανά από το κανάλι της πορτογαλικής ομοσπονδίας τένις στο YouTube.

Το πρόγραμμα του Μ. Σαββάτου (15/04):

Πλέι-οφ ανόδου:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Πλέι-οφ θέσεων 5-8:
ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΚΟΣΟΒΟ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ

Πλέι-οφ υποβιβασμού:
ΜΑΛΤΑ - ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚH

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots