WTA
Η Vekic απέκλεισε τη Σάκκαρη στα ημιτελικά (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © bett1open
tennisnews team Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 18:26

H Donna Vekic κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στο Βερολίνο και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του bett1open. Αυτός ήταν ο 6ος διαδοχικός χαμένος ημιτελικός για την Ελληνίδα τενίστρια, που δεν έχει παίξει ακόμα σε τελικό το 2023.

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της τελικό για φέτος η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επανέλαβε την καλή της περσινή πορεία έως τα ημιτελικά του Βερολίνου, όμως ηττήθηκε από την Donna Vekic σε ένα πολύ κλειστό ματς, με 6-4, 7-6 (8).

Παρότι δεν πήγε σε 3ο σετ, το παιχνίδι χρειάστηκε 2 ώρες και 16 λεπτά για να ολοκληρωθεί, ενώ θυμίζουμε πως και για τις δυο ήταν ο δεύτερος αγώνας που έπαιξαν σήμερα, αφού δεν έγιναν οι χθεσινοί αγώνες λόγω της βροχής.

Η Σάκκαρη, η οποία έσωσε 4 break points στα 2 πρώτα service games της και προηγήθηκε με 2-1, υπέστη το πρώτο break στο 5ο game και έμεινε πίσω με 2-3, αλλά απάντησε αμέσως για το 3-3.

Στη συνέχεια η Vekic έκανε νέο break, σε ένα game που η Σάκκαρη απώλεσε προβάδισμα με 40-0! Έτσι, η Κροάτισσα πέρασε εκ νέου μπροστά με 4-3, κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και στο 10ο game έσβησε 4 break points της Σάκκαρη, για να υπερασπιστεί ξανά το σερβίς της και να κάνει το 6-4. 

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ήταν εκείνη που προηγήθηκε με break, 2 φορές μάλιστα, δεν μπόρεσε όμως να το εκμεταλλευτεί. Την πρώτη είδε το 2-0 να γίνεται 2-2, χάνοντας μάλιστα και 3 break points στο 4o game, ενώ τη δεύτερη είχε προηγηθεί με 5-3, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στο σερβίς της και το σκορ έγινε 5-5.

Οι δυο παίκτριες, που είναι και καλές φίλες, πήγαν στο tie-break, όπου η Vekic χρειάστηκε 4 match points, έκαμψε όμως τελικά την αντίσταση της Σάκκαρη και πήρε ένα σετ που πλησίασε τα 80 λεπτά σε διάρκεια, για να "σφραγίσει" την πρόκριση. 

Ήταν η 6η νίκη της Vekic επί της Σάκκαρη σε 9 αναμετρήσεις (6-3), ενώ η Κροάτισσα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον 12ο τελικό της καριέρας της (4-7), 2ο για φέτος μετά το Μοντερρέι, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια τον περασμένο Μάρτιο.

Στο χορτάρι θα είναι ο 4ος τελικός της (1-2), ενώ σε 500άρι διοργάνωση, που είναι και η σημαντικότερη κατηγορία που έχει παίξει σε τελικό, μόλις ο 3ος (0-2).

Η Vekic, η οποία θα κάνει και νέο career high (No.19) αν κατακτήσει τον τίτλο, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ekaterina Alexandrova και Petra Kvitova.

Για τη Σάκκαρη, που θα παραμείνει στο Νο.8 του κόσμου, αυτός ήταν ο 6ος συνεχόμενος χαμένος ημιτελικός, έχοντας χάσει και τους 5 που έδωσε φέτος, σε Linz, Ντόχα, Indian Wells, Μαδρίτη και Βερολίνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots